ČITANJE NA KOTAČIMA U posjeti Domžalama gdje se dorađuje bibliokombi Foto: Ilustracija(Općina Breznički Hum

ČITANJE NA KOTAČIMA U posjeti Domžalama gdje se dorađuje bibliokombi

VV | 23.2.2023. u 18:28h | Objavljeno u Našim krajem

Suradnici na provedbi projekta "Čitanje na kotačima" posjetili su tvrtku AS Domžale gdje se nadograđuje kombi koji će postati prvi bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Kombi je opremljen policama za knjige, klupicama za pohranu i ormarićima te pultom koji se može podići i poslužiti kao prolaz knjižničaru. Kombi će biti oslikan na prepoznatljiv način te opremljen vanjskim razglasom kojim će se označavati dolazak bibliobusa na stajalište.

Podsjetimo, Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof dobitnik je bespovratnih sredstava za provedbu projekta "Čitanje na kotačima“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.756,59 eura, a financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 232.693,10 eura, dok će ostatak iznosa od 41.063,49 eura biti podmiren iz državnog proračuna.

Bibliokombijem će se povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Nabava novoga kombi vozila koštat će 98.978 eura. Nakon završetka projekta, 16. rujna ove godine, bibliobusna služba će i dalje biti dostupna na navedenom području. Početak vožnje bibliokombija očekuje se u travnju.