Četvrta ovogodišnja podjela naknada, u Općini Trnovec B. u 2019. godini rođeno 51 dijete

| 27.12.2019. u 14:54h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki 2019. godinu završava s 51 novorođenčetom. Danas je u općinskim prostorijama održana i četvrta ovogodišnja podjela naknada za novorođene, a one su uručene roditeljima devet beba. S 42 naknade uručene u prethodne tri dodjele, tako je 51 ukupna brojka beba u šest naselja na području Općine Trnovec Bartolovečki. Za to je općinska uprava iz proračuna izdvojila više od 100 tisuća kuna.

Načelnik Zvonko Šamec, uručujući naknade roditeljima, podsjetio je da je iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki 2.000 kuna za prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete.

- Redovito isplaćujemo naknade kako bi olakšali prve mjesece u životu najmlađih stanovnika naše. To je najbolje ulaganje koje Općina može napraviti jer ulažemo u budućnost - naglasio je načelnik Šamec te dodao da ulaganje u komunalnu infrastrukturu, u podizanje standarda življenja, ništa neće značiti ako ne bude onih koji će ju koristiti – djece.

Šamec je podsjetio na ulaganja u najmlađe i mlade stanovnike općine. Među njima su ulaganje u obnovu vrtića, a slijedi i njegova dogradnja. Sredstva za školstvo su povećana na 780 tisuća kuna. Najveći dio se izdvaja za produženi boravak u kojem raste broj djece. Nedavno je i najveći broj studenata dosad, njih 58, dobilo općinske stipendije. One su 500 i 700 kuna mjesečno te je Općina Trnovec Bartolovečki za ovu akademsku godina osigurala 384 tisuće kuna.