Cestica zadovoljna demografijom: U ovoj je godini rođeno već 18-ero djece Foto: Općina Cestica

Cestica zadovoljna demografijom: U ovoj je godini rođeno već 18-ero djece

Varaždinske vijesti | 18.5.2019. u 10:55h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Cestica u ovoj se godini rodilo 18 beba. Za sve njih i njihove roditelje Općina je organizirala prijem i tom ih prilikom darivala s po 2000 kuna. Novčane darove roditeljima je uručio načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj te istaknuo da su u Općini svjesni velikih troškova koje iziskuje malo dijete .

- Nadamo se da će vam ovaj dar pripomoći u ovom važnom životnom razdoblju - rekao je načelnik Korotaj.

Roditeljima je obećao općinsku pomoć tijekom odrastanja i školovanja djeteta. Nakon novčanog dara po rođenju, Općina za svoje mališane sufinancira troškove vrtića, a iznos zavisi o kojem je po redu djetetu u obitelji riječ.

- Za prvo dijete Općina podmiruje troškove smještaja sa 700 kuna, za drugo je dijete taj iznos 800 kuna, a za treće i svako sljedeće dijete Općina Cestica plaća kompletne troškove vrtića, što je 1400 kuna - pojasnio je načelnik.

Kad krenu u školi, cestičkim je školarcima nižih razreda osiguran besplatni produženi boravak, a svi osmoškolci od Općine dobivaju radne bilježnice, mape za likovni odgoj i atlase. Za srednjoškolce je pak osiguran besplatni prijevoz dok svi studente druge i viših godina studija primaju općinske stipendije. Uz dar od 2000 kuna, načelnik je majke darivao cvijetom. 

- Na problem s demografijom možemo zaboraviti. Vjerujem da i Općina, svojim demografskim, socijalnim i gospodarskim mjerama te stambenom politikom, pridonosi odluci o proširenju obitelji. Za stvaranje obitelji najvažniji je osjećaj sigurnosti i stabilnosti, a u Cestici već sad imamo standard koji ispunjava ove uvjete - zaključio je načelnik Korotaj.

cestica_bebe_2019_1.jpg

cestica_bebe_2019_2.jpg