CESTICA Roditeljima novorođenih potpore, mladima pomoć u podizanju vlastitog doma Foto: Općina Cestica

CESTICA Roditeljima novorođenih potpore, mladima pomoć u podizanju vlastitog doma

VV | 28.9.2021. u 16:44h | Objavljeno u Našim krajem

Po 2000 kuna potpora dobili su roditelji novorođene djece u Općini Cestica. Prijem za roditelje novorođenih je održan jučer, 27. rujna u Kulturnom centru u Cestici.

Čestitke na prinovama u obiteljima - 11 dječaka i 11 djevojčica - uputio je načelnik Mirko Korotaj.

20210927_163727.jpg

- Općina Cestica nastoji raznim oblicima pomoći obiteljima u podizanju djece i obrazovanju mladih, a ta pomoć se očituje već od samog rođenja djeteta, te poslije u svim fazama odrastanja i školovanja. Tako se roditeljima za svako novorođeno dijete dodjeljuje 2000 kuna, sufinancira se smještaj djece u dječjem vrtiću na način da se za prvo dijete iz općinskog proračuna izdvaja 700 kuna, za drugo 800 kuna, a za treće dijete podmiruju se svi troškovi. Također se podmiruju troškovi plaća za učitelje u produženom boravku učenika OŠ Cestica, kao i nabavka radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa, a godišnje se dodijeli i sedamdesetak stipendija studentima. Projektom POS-izgradnje po povoljnim uvjetima nastoji se mladim obiteljima pomoći u podizanju vlastitog doma. Kroz razne oblike subvencioniranja, Općina Cestica nastoji stanovništvu vratiti 40 posto izvornih sredstava iz proračuna - naglasio je načelnik Korotaj.

Od 22 novorođenih najviše, pet ih živi u Natkrižovljanu, po troje novorođenih su iz Gornjeg Vratna, Velikog Lovrečana i Brezja Dravskog, po dvoje mališana su iz Otoka Virja te Radovca, a po jedno novorođeno dijete je iz Malog Gradišća i Vratno Otoka.

Najpopularnija imena su Jakov i Lovro, no rođena je i Amalia, Antonela, Dia, Doris, Ema, Erik, Gabrijel, Iva, Jana, Kiara, Leon, Lucija, Luka, Mark, Mia, Petar, Teodora i Vito.

20210927_164828.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci