Cesta prema Područnoj školi gorući problem u Druškovcu

M.P./Varaždinske vijesti | 13.3.2017. u 10:25h | Objavljeno u Našim krajem

Lokalna cesta dužine dvjestotinjak metara, koja vodi prema Područnoj školi u Druškovcu, već je godinama gorući problem ovoga naselja u sastavu općine Maruševec. Širine svega tri metra, njome se teško mimoilaze dva automobila, a kamoli školski autobus koji dovozi učenike u školu.

Posebno je zabrinjavajuće što njome svakodnevno prolazi i na desetke učenika koji moraju biti posebno oprezni kada nailazi autobus ili pak ralica zimi kako se ne bi poskliznuli i pali ispod. Na to se već i upozoravalo.

- Tadašnji inspektor za ceste poslao je još prije desetak godina prvi dopis ŽUC-u u kojem je naložio da se riješi taj problem zbog sigurnosti djece. No, evo, prošlo je toliko godina i još se ništa nije dogodilo. Općina je ŽUC-u, u međuvremenu, također više puta poslala dopis, ali ništa se ne događa - upozorio je predsjednik mjesnog odbora IV Stjepan Cerjan, koji je na taj problem lani ukazao i nadležnome ministarstvu.

Međutim, povratan odgovor još čeka.

- Ideja je da se otkupi dio zemljišta kako bi se cesta proširila i napravio nogostup, no navodno vlasnik na to ne pristaje. Zašto ga se onda ne izvlasti? Sigurnost djece trebala bi nam biti prioritet! Tko će preuzeti odgovornost ako se dogodi nesreća nekome od učenika koji pješke ide u školu? - pita se Cerjan koji je u ime zabrinutih roditelja tražio čak i zatvaranje te ceste jer nije dovoljno široka za prometovanje autobusa.

Načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi potvrdio nam je da su problem neriješeni imovinsko-pravni odnosi, a isto kaže i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

- Prije 2-3 godine počeli smo to rješavati, no bili smo stopirani zbog imovinsko-pravnih odnosa. Vlasnica nije dala dio svog zemljišta za proširenje ceste. No, pokušavat ćemo i dalje mirnim putem riješiti taj problem, ali ako neće biti druge, ići ćemo u izvlaštenje - najavljuje Osonjački te dodaje da na području Varaždinske županije imaju više takvih problema.

druskovec 2

druskovec 1