Čehok: Niti smo znali niti smo mogli znati što se radi s parcelama oko VTC-a

vv | 28.11.2023. u 12:57h | Objavljeno u Našim krajem

Govoreći o nedostatku parkirališta u Varaždinu uoči sjednice Gradskog vijeća, gradski vijećnik i bivši gradonačelnik Ivan Čehok ukazao je na primjer zgrada na križanju Zagrebačka i Supilove ulice, koje nemaju ni primjeren prilaza do ulaza.

Podsjetio je da su još 2021. održana dva sastanka na kojem su bili, osim njega kao gradonačelnika, i predstavnici stanara te Marlexa, tvrtke koja je kupila ono što je netko prije njih proveo te nema nikakvu odgovornost za sadašnje stanje.

- Išlo se prema dogovoru.Grad Varaždin danas treba hitno pomoći tim ljudima. Nisu oni krivi što je Stanoing uspio naknadno najprije u katastru oduzeti parcele koje su bile uz njihove zgrade, a zatim to i provesti u gruntovnici, poručio je Čehok te naglasio da je njegova gradska uprava 2005. i kasnije napravila sve što mogla s tim u vezi pa je poslala prema Ministarstvu graditeljstva zahtjev da se sve to preispita, posebice dozvole.

Odlučno odbacujući tvrdnje da bi gradska uprava i službe bile odgovorne za sadašnje stanje oko VTC-a, ukazao je da Grad nije drugostupanjsko tijelo te da oni "niti su znali niti su mogli znati što se radi s parcelama, a zna se tko provodi elaborate i upisuje stanje".

- Kako bilo, definitivno se Grad mora uključiti te otkupiti dio površine za ono što treba, a to su cesta i parkirališta. Ne vidim apsolutno nikakvog razloga da se to ne napravi. Apeliram na Grad da ljudima omogući nesmetan pristup ulazima, kao i parkiralištima, poručio je Čehok, naglasivši da ako se to dogovorilo s InterSparom, kad je gradonačelnik Habuš dao prostor a dobio cestu uime komunalnog doprinosa, ne vidi razlog zašto ne bi sada otkupila cesta.