Čehok: Istra se kreće, a mi još čekamo, ovakve apsurdne političke odluke naši građani ne zaslužuju

Varaždinske vijesti | 15.4.2020. u 19:55h | Objavljeno u Našim krajem

Neodobravanje Sporazuma koji su s Gradom Varaždinom potpisale jedinice lokalne samouprave, njih 16, jer su željele omogućiti kretanje građana unutar granica potpisnica Sporazuma bez propusnice i koji je na kraju nacionalni Stožer civilne zaštite odbio, komentirao je danas na svom Facebook profilu gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

- Ovo je epidemiološki graf Zagreba. 800.000 građana slobodno se kretalo i broj zaraženih pada. Mi smo predložili da se s nama "kreću" građani 10 općina, Marofčani i Topličanci, naišli smo na gluhi i tvrdi zid i još čekamo...Istra se isto kreće...Ovakve apsurdne političke odluke naši građani ne zaslužuju – komentirao je gradonačelnik Čehok na Facebook profilu.

Podsjetimo, zbog obuhvata sporazuma grada Varaždina s još dva grada i 14 općina, epidemiološka djelatnost ZZJZ-a ocijenila je da je taj prostor prevelik te je zajedno sa županijskim stožerom spremna prihvatiti korigirani sporazum u okviru nekadašnjih općina Varaždin i Novi Marof, koji su ujedno i prostori koji su povezani u jedinstvenu cjelinu i koji pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike.