Čačić o cesti Beletinec-Presečno: Ovo je prometno najkvalitetnija investicija koju ŽUC radi

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.12.2017. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na lokalnoj cesti između Beletinca i Presečna danas je obilježen početak radova. Radi se o lokalnoj cesti koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste te je još jedna poveznica zapadnog dijela Županije prema autocesti Varaždin – Zagreb.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji je u nazočnosti gradonačelnika Novog Marofa, Siniše Jenkača, načelnika Općine Sveti Ilija, Marina Bosilja te predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Nenad Koščaka posjetio mjesto radova, rekao je da je ovo prometno najkvalitetnija investicija koju ŽUC radi te da se s relativno malo novca može dobiti velika korist.

- Ovo je prometno najkvalitetnija investicija koju ŽUC radi. Ponekad se s relativno malo novca dobije velika vrijednost. Ovo je nastavak dobre suradnje Županijske uprave za ceste s gradovima i općinama. Tri milijuna kuna bilo je ulaganja i u Općinu Sv. Ilija i u Grad Novi Marof u ovoj godini – rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Naime, ukupna vrijednost radova na navedenoj dionici iznosi 3.123.00,00 kuna te će se u potpunosti financirati iz sredstava Županijske uprave za ceste. Tih 2.240 metara je poveznica na autocestu cijelog ovog prostora što je bitno i za Općinu Sveti Ilija i za građane Grada Novog Marofa.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj složni su kako je ova cesta izrazito bitna za sve građane ovog područja, ali i za okolne općine i gradove. Ovom prometnicom osigurano će biti sigurnije prometovanje uz rijeku Bednju ali i brža povezanost s Gradom Zagrebom.

Predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Nenad Koščak naglasio je da će se tijekom 2017. godine izvršiti zemljani radovi koji predviđaju iskop, proširenje ceste, izradu nasipa, odvodnje i navoz novog materijala u vrijednosti 985.000,00 kuna, dok će se u 2018. godini izvršiti završni radovi odnosno postavljeni će biti rubnici te izrada kolničke konstrukcije s asfaltom ukupne vrijednosti 2.138.00,00 kuna.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglasio je da će se ovom cestom omogućiti sugrađanima da dolinom rijeke Bednje sigurno prometuju, pogotovo u zimskim uvjetima.

– Za Novi Marof, kao i za Iliju, ali i grad Ivanec i sva naselja između tog grada i Novog Marofa, ovo je izuzetno važno za bolju prometnu povezanost, pogotovo u zimskim vremenima kada je cesta od Remetinca do Podevčeva, koja prolazi kroz serpentine, koja je brdovita, često opasna. Sada ćemo omogućiti sugrađanima da dolinom rijeke Bednje sigurno prometuju. Važno je to za gospodarstvo i promet teretnih vozila kroz gusto naseljeno područje – dodao je gradonačelnik Jenkač dok je načelnik Bosilj naglasio da će to biti najbliža ruta do autoceste.

– Oni najbliži ovdje u Beletincu, Krušljevcu, Podevčevu, Završju, koji broje oko 5 tisuća stanovnika, a nisu jedini i možemo govoriti o svim naseljima vezanim uz kotlinu rijeke Bednje, skroz do Ivanca, ovo će im biti najbliža ruta do autoceste. Za uvjetno male novce dobiva se projekt koji će značajno utjecati na ovaj kraj, prometnu povezanost i u budućnosti na gospodarstvo – rekao je načelnik Bosilj.

Ovisno o vremenskim uvjetima tijekom zimskih mjeseci iz ŽUC-a najavljuju da će radovi biti završeni tijekom proljeća.

Označeno u