Brzi internet stiže u sva naselja Općine Vidovec

Varaždinske vijesti | 18.5.2024. u 09:37h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Vidovec već duže vrijeme intenzivno rade na stvaranju vrhunskih infrastrukturnih uvjeta. Nakon izgradnje kanalizacijskog sustava, uređenja vodotoka, cesta i ulica, izgradnje novih parkovnih površina i javne rasvjete na red je došao i brzi internet.

Od načelnika općine Brune Hranića doznajemo da je održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog telekoma koji već radi na izgradnji optičke mreže na području Nedeljanca i Vidovca.

- Očekujemo vrlo brzo da će mještani dobiti mogućnost priključenja na mrežu. Prema informacijama prvi priključci na mrežu HT-a osigurat će se već u drugoj polovici ove godine. Važno je da tu ne završava projekt izgradnje brzog interneta na području općine Vidovec. Kako bi sva naselja bila pokrivena brzim internetom, pa i ona gdje ne postoji komercijalni interes, održali smo sastanak s predstavnicima OPTIX infrastructure d.o.o. koji su pokrenuli projekt izgradnje brzog interneta na ostalim područjima općine među kojima je i naselje Tužno. Radi se o sredstvima iz Nacionalnog programa oporavka otpornosti NPOO koja su osigurna na temelju natječaja. To govori da jednako brinemo o razvoju svih jedanaest naselja Općine Vidovec – istaknuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

Procjenjuje se da će cijeli projekt izgradnje brzog interneta na područje općine Vidovec biti gotov do kraja 2026. godine. Postavljanjem optičke mreže Općina Vidovec daje dodatni poticaj razvoju gospodarstva na svome području, a mještanima osigurava brz i siguran pristup svim komunikacijskim kanalima.