Breznički Hum modernizira javnu rasvjetu, a dobit će i dječji centar

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.12.2017. u 18:47h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Breznički Hum opet u nečem prednjači. Ovaj je puta riječ o dovršetku radova 3. faze modernizacije javne rasvjete, projektu sufinanciranom od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, tijekom koje će se stara i dotrajala rasvjetna tijela zamijeniti najnovijom energetski učinkovitom i štednom led rasvjetom koja je u potpunosti usklađena s propisima o zaštiti okoliša, a što propisuje direktiva o svjetlosnom onečišćenju.

- Projekt je vrijedan 140 tisuća kuna, od čega resorno ministarstvo sufinancira pola, a drugu polovicu plaćamo sami - istaknuo je načelnik općine Zoran Hegedić, dodajući kako nakon provedbe projekta ostaje još 30 do 40 rasvjetnih tijela koja će se zamijeniti novima u 2018. godini.

Time bi općina Breznički Hum u cijelosti bila opremljena modernom i štednom javnom rasvjetom, a energetska ušteda tada bi iznosila između 50 i 60 posto sadašnjih troškova, čiji bi se iznos u budućnosti usmjerio u druge svrhe.

Osim energetski učinkovite i modernim trendovima okrenute politike, ova općina sve se više okreće sudjelovanju u europskim projektima za građane, ali i potrebi skrbi za svoje najmlađe žitelje.

Pred otvaranjem je tako budući dječji centar - novouređena igraonica za djecu s cjelodnevnim boravkom u naselju Šćepanje, čime će i Breznički Hum ujedno steći potrebne preduvjete za skorim otvaranjem novoga dječjeg vrtića.

Označeno u