Slovenska općina Šmartno ob Paki partner je Brezničkom Humu u novom europskom projektu

Breznički Hum i slovensko Šmartno ob Paki zajedno u novom Euro projektu

| 19.7.2016. u 11:23h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Breznički Hum i slovenska općina Šmartno ob Paki zajedno će participirati u novom Euro projektu, a iz euro fondova povući će impresivan iznos sredstava. Uz proslavu općinskog blagdana, koji se i u Šmartnu i u Brezničkom Humu slave od 11. do 13. studenoga, a riječ je o Martinju, ove će dvije općine, uz bogat popratni program. prirediti druženje gostiju iz partnerskih gradova Hrvatske i Slovenije ali i iz Srbije i Austrije.

U sklupo programa Europa za građane tim je općinama nedavno odobren novac za realizaciju projekta pod naslovom Interkulturalnost društva za veću participaciju građana, prijavljenog na proljeće ove godine. Projekt će uvodno obuhvatiti svečanu sjednicu uz kulturni program svih partnera, zatim konferenciju uz predstavljanje dobre prakse europskih projekata općina sudionika pod nazivom Europa i mi, likovnu koloniju s tematikom solidarnosti, te predstavljanje značaja i tekovina Europske unije za najmlađe, uz nezaobilazne kulinarske specijalitete tipične za područja sudionika.

Evaluacija projekta, izložba likovnih radova i kulturno-etnološka priredba biti će točke na kraju još jednoga projekta u kojem sudjeluje općina Breznički Hum u suradnji s partnerima, pokazavši tako kako uz trud i rad male ali vrijedne regije mogu parirati velikima i osigurati financijska sredstva iz europskih fondova.