Branitelj iz Kneginca rođendan slavi kad i "Oluju", a u mirovini se bavi izradom predmeta od starih bačvi

VV | 17.9.2022. u 13:37h | Objavljeno u Našim krajem

Mario Sabolić, među prijateljima i poznanicima Marek, branitelj je iz Gornjeg Kneginca i ove je godine, kao i svake, rođendan proslavio kad i "Oluju". Rođen je upravo 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te obilježavanja vojno-redarstvene akcije "Oluja" u kojoj je i sam sudjelovao.

Za Portal dnevnih novosti, koje uređuje Udruga hrvatskih branitelja RH, opisao je kako je upravo svoj 20. rođendan proslavio tijekom akcije "Oluja" prilikom ulaska u naselja Štikada i Sveti Rok, u općini Lovinac, kod Gračaca. 

Kao umirovljeni HRVI odlikovan je Spomenicom domovinskog rata i medaljama "Bljesak" i "Oluja". Od 1991. godine pripadnik je ONZ Varaždin, a nakon završene škole pripadnik je SJP PU Varaždinske. Aktivan je član veterana u svojoj općini i član udruge SJP PU Varaždinska "RODA". Oženjen je te je otac troje djece i djed troje unučadi. 

Kako je opisao za braniteljski portal u mirovini se bavi izradom drvenih predmeta, prvenstveno od bačvi, a tu je vještinu naučio u obitelji jer su mu otac i brat stolari. 

- Kako sam u mladosti rastao s njima, naučio sam i zavolio drvo. Sada u mirovini provodim dane pod nadstrešnicom gdje izrađujem stolove, stolice i druge predmete od starog drveta, prvenstveno bačvi hrasta i jasena. To mi olakša malo dušu, ali i tijelo. Usput, ako baš netko treba nešto po narudžbi, odradim i to, ali koncept i zamisao je u mojoj glavi, kako bi to izgledalo. Ubacim uvijek i neki domoljubni element, pa me to još više razveseli - pojašnjava Marek ističući da se tako osjeća korisnim za obitelj i društvo.




Galerija slika