Branimir Štimec, nezavisni kandidat za načelnika Vinice: Općina mora biti servis mještanima

Sponzorirani članak | 28.5.2021. u 14:10h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči drugog kruga lokalnih izbora koji će se održati 30. svibnja, nezavisni kandidat za načelnika općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof., osvrnuo se na prve korake koje planira učiniti kao načelnik.

- Prije svega, želimo biti na usluzi mještanima, stoga će općinske službe jedan dan u tjednu raditi i u poslijepodnevnim satima, kako bi i oni koji rade do 17 sati mogli obaviti što trebaju. Želimo da mještani budu na prvom mjestu i da to osjete kad dođu u općinske prostorije. Općina je tu radi mještana, da rješava njihove probleme i svatko će pritom moći dobiti savjet i pomoć – istaknuo je Štimec.

- Isto tako, cilj nam je i da pošta, ljekarna i slične djelatnosti rade i u poslijepodnevnim satima, jer želimo povećati dostupnost tih usluga svim našim mještanima – dodao je.

Kao jedan od glavnih prioriteta ističe transparentnost proračuna i javnih natječaja.

- Mještani će se moći uključiti u sjednice Općinskog vijeća, uvest ćemo i snimanje svih sjednica, a javno će biti dostupni i svi materijali sa sjednica. Što se tiče trošenja proračunskih sredstava, imat ćemo i aplikaciju kroz koju će svi mještani imati uvid u općinske ugovore i račune – rekao je Štimec.

Radi povećanja sigurnosti u prometu, u planu je usporavanje prometa rotorima, semaforima i pješačkim prijelazima na području cijele općine.

- Primjerice, u Gornjem Ladanju kod trgovine nema pješačkog prijelaza, što ćemo ispraviti. Želimo pomoći i mladim obiteljima pa planiramo i uređenje novih ulica s infrastrukturom i gradilištima sa subvencioniranim cijenama. Uz to se veže i uređenje pješačko-biciklističke rekreacijske zone, koja će se spojiti s Arboretumom Opeka – napomenuo je Štimec.

Svojim je sumještanima dobro poznat po brojnim uspjesima u području sporta i obrazovanja – iza njega je bogata i uspješna biciklistička karijera, a kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Vinica i Srednjoj školi “Arboretum Opeka” dva puta je bio među 500 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj.

- Ponosan sam što sam dio tima nastavnika Srednje škole Arboretum Opeka u Marčanu koji radi na uspostavi Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, za čije će potrebe biti obnovljen dvorac Opeka. A isto tako sam i dio tima s nezavisne liste na kojoj su mladi i obrazovani ljudi i koja radi na projektu razvoja naše općine – naglasio je.

Najavio je i nove programe za osnovnu školu, koji se odnose na financiranje izvrsnosti, svih izvannastavnih aktivnosti i sportskih programa te sve izvrsne učenike iz ostalih područja, poput astronomije, učeničke zadruge, zbora i sl.

- Prvi u državi uvest ćemo dodatni sat TZK, povezati nastavu sa sportskim klubovima i brendirati sport kroz sportsku zajednicu - ističe Štimec.

Među prioritetima je i vatrogastvo, ali i župni život.

- Smatram da je zanimanje vatrogasac od posebnog značaja stoga će se ulagati u edukaciju i opremanje vatrogasaca. Važna nam je i suradnja sa župnim uredom te ćemo provoditi projekte vezane uz Crkvu – dodao je Štimec.