Božićni domjenak gradonačelnika Bilića: ulaganjima do novih radnih mjesta i vedrog Ludbrega Foto: Ilustracija

Božićni domjenak gradonačelnika Bilića: ulaganjima do novih radnih mjesta i vedrog Ludbrega

IHR/Varaždinske vijesti | 18.12.2019. u 16:37h | Objavljeno u Našim krajem

- Generalno sam jako zadovoljan kako je godina završila, Prema pokazateljima prvi put smo dosegli broj od 4000 zaposlenih na području našeg grada i povećali smo svoje vlastite porezne prihode za 1,5 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu. Prije svega to je zbog suradnje s gospodarstvenicima i njihovom ulaganju za zaposlenike te se nadamo da će tako biti i druge godine. Dolaze strani investitori i nama je vrlo važno da našim investitorima, odnosno našim postojećim tvrtkama omogućimo da rastu. Početkom iduće godine donijet ćemo i novi Prostorni plan kojim ćemo omogućiti da postojeće svoje prostorne kapacitete, znači zemljišta koja imaju mogu dodatno iskoristiti jer ćemo im povećati postotak izgrađenosti, ali isto da svoje nove projekte mogu razvijati u Ludbregu. Nadamo se da će ova ulaganja koja su započela zaposliti nove ljude i da ćemo tako još više biti grad dobroga poleta i dobrih vibracija koje privlače ne samo poduzetnike, nego i nove stanovnike. Grad Ludbreg je, prema podacima koje imamo, povećao broj stanovnika s 9100 blizu 9700 i to je ono što nas veseli. Zato idemo i u APN-ov projekt stanogradnje s 25 novih stanova. Već početkom iduće godine krećemo u tu priču. Interes za stanove već je iskazalo 30-ak obitelji - otkrio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić na današnjem tradicionalnom božićnom domjenku uz kraj godine.
Dodao je kako je ova godina potvrdila da je Ludbreg najbolji grad po korištenju europskih sredstava po glavi stanovnika.
- Nadamo se da će projekti iduće godine početi i pomoći da to tako zapravo i ostane. Čeka nas ulaganje u širokopojasni internet i jedan smo od 16 gradova u Hrvatskoj koji su dobili taj projekt. Nadam se da ćemo iduće godine odgovoriti svim izazovima koji su pred nama i da ćemo i dalje biti ambiciozan, vedar grad - zaključio je Bilić.

Označeno u