Sve što je skinuto pospremljeno je u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina i kada prođe ova situacija sve će biti vraćeno na igrališta Foto: Krešimir Đurić

Avar: Bolje da su koševi skinuti, nego da građani plaćaju kazne

| 10.4.2020. u 13:08h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Mnogi su se Varaždinci iznenadili kada su primijetili da na kvartovskim igralištima u gradu, kod Graberja, na Banfici, na Štuku, više nema kompletnih košarkaških tabli ili obruča, a pojedini su građani na društvenim mrežama napisali da su kod njih tijekom noći ukradeni košarkaški koševi te da su krađu prijavili policiji. Međutim, koševi, odnosno table na konstrukcijama, nisu ukradeni, već su skinuti po nalogu varaždinskog Stožera civilne zaštite.

- Koševe nitko nije ukrao. Na snazi su protuepidemijske mjere, sva igrališta u gradu su zatvorena i ponovno apeliram na građane da se ne okupljaju. S obzirom na to da se ne sluša i da se ne poštuju protuepidemijske mjere, a kazne za nepoštivanje mjera su rigorozne, onda je Stožer civilne zaštite napravio akciju. Osim što smo ogradili sva igrališta s trakama, koje s potrgaju, maknuli smo koševe, golove i mreže, da bi se poštivale protuepidemijske mjere, a koje govore da nema okupljanja kao i da nema igranja košarke, nogometa,odbojke... - rekao je načelnik Stožera Zlatan Avar.

- Sve je pospremljeno i nalazi se u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina i kada prođe ova situacija, koja nije za zezanje, sve će biti vraćeno na igrališta. Prema tome, infrastrukturu smo maknuli sa svih kvartovskih igrališta, kod Graberja, na Banfici, na Štuku, na Aquacityju, svugdje gdje smo primijetili da građani ne slušaju preporuke stožera. Posljednji sam koji želi da se ljudi kažnjavaju kaznom od 8 tisuća kuna, ali je to mjera koja je propisana i kada ćemo morati pozvati nadležnu osobu da podijeli kazne neće biti ugodno tako da smo ovom akcijom napravili prevenciju, a oni koji se neće pridržavati protuepidemijskih mjera bit će kažnjeni - zaključio je Avar.