Bogat program Dana Varaždinskih Toplica uz nastupe popularnih Mejaša i Kavalira Foto: Grad Varaždinske Toplice

Bogat program Dana Varaždinskih Toplica uz nastupe popularnih Mejaša i Kavalira

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.11.2019. u 08:10h | Objavljeno u Našim krajem

U Varaždinskim Toplicama pripremili su bogati program povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana svetog Martina, koji će se održavati od 8. do 15. studenoga. Od ove godine Dan Grada Varaždinskih Toplica ponovno se obilježava oko blagdana svetog Martina, zaštitnika topličke župe.

Osmišljavanjem programa manifestacije „Topličko Martinje 2019“, Varaždinske Toplice su uz Aquafest i Lovrečevo festival, dobile još jedno atraktivno događanje kojim se dodatno obogaćuje turistička, kulturna, zabavna i glazbena ponuda Toplica.

Program topličkog Martinja započinje u petak, 8. studenog, kada će u vremenu od 9.30 do 12.30 u Ulici nad zidom, djelatnici Policijske uprave varaždinske pripremiti izložbu policijskog naoružanja, opreme, tehnike i vozila. U 20 sati pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske veliki koncert održat će popularni Kavaliri.

U subotu, 9. studenog, u 15 sati na rasporedu je pokazna vježba članova DVD-a Varaždinske Toplice, dok će se od 12 do 17 sati još moći razgledati i izložba PU varaždinske. Od 20 sati slijedi glazbena poslastica uz nastup uvijek atraktivnih Mejaša, dok će kao predgrupa nastupiti Prvi srakarski tamburaši. Također, od 20 sati u Hotelu Minerva započinje program „Martinje u Minervi“ uz mogućnost uživanja u martinjskom meniju.

Ništa manje uzbudljivo neće biti niti u nedjelju, 10. studenog. Članovi Udruge vinogradara i voćara sveti Martin pripremili su „Martinjske špelancije“ pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske. Uz nezaobilaznu degustaciju vina, posjetitelji će moći uživati i u malom sajmu domaćih proizvoda i rukotvorina te slasnim pečenim kestenima. Cijeli program upotpunit će nastup Tamburaškog sastava Ex Fakini.

Središnji dio programa održat će se u ponedjeljak, 11. studenog, na sam blagdan svetog Martina. Već u 10 sati na rasporedu je svečano otvorenje novouređenog caffe bara Bernarda, bivši Tonimir, dok je u 11 sati svečana misa u topličkoj crkvi svetog Martina. U 13 sati slijedi svečano otvorenje senzomotorne dvorane u Dječjem vrtiću „Tratinčica“, a sat kasnije i otvorenje reciklažnog dvorišta u Dugoj ulici.

U 16 sati je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica, a program se potom seli u caffe bar Bernarda, gdje u 18 sati započinje tamburaška večer, dok će u 22 sati Ljubomir Kerekeš izvesti svoju popularnu predstavu „Dimnjačar“.

U srijedu, 13. studenog, Dječji vrtić „Tratinčica“ organizira Dan otvorenih vrata senzomotorne sobe, dok će dan kasnije od 17 sati biti prezentiran cjelokupni projekt uređenje i opremanja senzomotorne sobe, dječjih jaslica i rekonstrukcije zgrade ovog topličkog Dječjeg vrtića.

Program manifestacije „Topličko Martinje 2019“ završava u petak, 15. studenog, predavanjem profesora Miroslava Klemma u organizaciji Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice pod temom „Odlazak – nestajanje graditeljske baštine Varaždinskih Toplica i okolica“. Predavanje će se održati u kino dvorani „Ljubelj“.

ResizerImage500X900špoi.jpg

dan_varazdinskih_toplica.jpg

 

Označeno u