Blaženka Beli izabrana za predsjednicu Foruma žena SDP-a Varaždin Foto: SDP

Blaženka Beli izabrana za predsjednicu Foruma žena SDP-a Varaždin

Varaždinske vijesti | 23.10.2022. u 09:30h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 21. listopada održana je izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena Gradske organizacije Varaždin, na kojem je za predsjednicu jednoglasno izabrana Blaženka Beli.

Za potpredsjednicu je izabrana Tatjana Kreč, dok su članice predsjedništva: Biserka Ivek, Marija Branković, Danka Marić Paravinja, Željka Sakač, Maja Hrženjak, Dijana Vidović i Ksenija Juranko.

U ime predsjedništva Foruma žena Grada Varaždina skupštinu je otvorila Tatjana Kreč. Članice Foruma žena pozdravio je Miroslav Marković, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i zamjenik gradonačelnika. Kako je istaknuto, u Gradskom vijeću Varaždina su tri vijećnice od pet vijećnika.

Osim predsjednika Gradske organizacije, članice skupštine pozdravila je Andreja Marić, saborska zastupnica i v.d. predsjednica SDFŽ Međimurske županije, Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždin i potpredsjednica SDFŽ SDP-a Varaždinske županije i Luka Zrinski, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Varaždinske županije. Na Izbornoj skupštini nazočile su kao gošće i Sonja Ružić-Cvrtnjak, članica Glavnog odbora SDPH i Janja Nađ Ivanuša, potpredsjednica SDFŽ SDP-a Varaždinske županije.

- Nalazimo se u kriznim vremenima, a u njima nažalost svakim danom sve više jačaju konzervativni stavovi i uvjerenja koja krše prava žena. Žene su prve na udaru, na udaru je autonomija ženskoga tijela, njeno reproduktivno zdravlje, na udaru su naša ljudska prava. Velika je opasnosti da se dosegnuti standardi prava žena u našoj zemlji dovedu u pitanje. Stoga se svakog dana treba boriti za prava i slobode žena, za naše mjesto pod suncem. To je naša odgovornost i obaveza. Žene okupljene u Forum žena Varaždin zalažu se i zalagat će se za jednakost, slobodu i solidarnost - rekla je u izlaganju Programa rada predsjednica SDFŽ SDP-a Grada Varaždina Blaženka Beli.

sdp_varazdin_forum_zena_21102022_1.jpg

sdp_varazdin_forum_zena_21102022_2.jpg

sdp_varazdin_forum_zena_21102022_3.jpg