Blato na cestama: Očistite kotače, u suprotnom stiže kazna od 1.000 kuna Foto: Općina Vidovec

Blato na cestama: Očistite kotače, u suprotnom stiže kazna od 1.000 kuna

I.D./Varaždinske vijesti | 14.3.2018. u 10:54h | Objavljeno u Našim krajem

S dolaskom toplijih dana započinju i poljoprivredni radovi, čime se povećava broj traktora i radnih strojeva na cestama. Jedan od problema koji se pritom javlja je onečišćenje kolnika blatom.

Stoga i iz Općine Vidovec, poznate po velikom broju poljoprivrednika, podsjećaju sve vlasnike ili korisnike poljoprivrednih površina da nakon obrađivanja zemljišta te prije izlaska na javne površine, očiste svoje poljoprivredne strojeve kako bi se spriječilo onečišćenja cesta nanošenjem blata koje predstavlja veliki problem za sigurnost u prometu.

- Komunalni redar će u suradnji s Policijskom postajom Varaždin tijekom cijelog proljetnog razdoblja pojačano kontrolirati urednost cesta - napominju iz Općine Vidovec.

Dodaju kako su, sukladno članku 50. Odluke o komunalnom redu Općine Vidovec, osobe koje onečiste javnu površinu dužne poduzeti radnje radi otklanjanja onečišćenja odmah nakon što je do njega došlo, a ukoliko to ne učine, Jedinstveni upravni odjel Općine Vidovec će otkloniti onečišćenje o njihovom trošku.

Usto, podsjećaju i na odredbu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prema kojoj vozač, koji se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključuje na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom, obvezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. Ukoliko to ne učini, vozač će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna.