Blagoslovljen novi dječji vrtić u Sračincu: Investicija za dogradnju oko 3.8 milijuna kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.9.2017. u 17:48h | Objavljeno u Našim krajem

Župnik župe svetog Mihaela arkanđela u Sračincu,Siniša Dudašek, jučer je blagoslovio novosagrađenu zgradu dječjeg vrtića u Sračincu. Ovaj moderan objekt izgrađen je za manje od godine dana, a financiran je kreditom koji je po povoljnim uvjetima u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj podigla Općina Sračinec.

-Čekali smo dugo da nam problem premalog vrtića riješe drugi, ali to se nikako nije moglo realizirati pa smo se odlučili problem riješiti sami - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Dodao je da je stara zgrada vrtića koja je već godinama premala i neadekvatna, sada postala samo mali dio ovog novog dječjeg vrtića u Sračincu u kojem postoji veći broj novorođene djece od umrlih. Nova zgrada od 720 kvadratnih metara korisnog prostora udomit će svu djecu koju roditelji žele smjestiti u vrtić. On već radi, ima šest odgojnih skupina, vrtić ima i malu sportsku dvoranu, novu kuhinju i uvjete koje samo možemo poželjeti.

-Time smo pokazali da Općina Sračinec razmišlja o svojim mladima i djeci od rođenja - dodao je načelnik.

Investicija Općine Sračinec u dogradnju dječjeg vrtića je oko 3.8 milijuna kuna, koje će Općina otplatiti u 15 godina, a koncesionar je financirao opremanje vrtića iznosom od oko 750.000 kuna. Nakon blagoslova dječji su vrtić razgledali uzvanici, među kojima su bili i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar, saborski zastupnici, općinski načelnici i mnogobrojni gosti.

Označeno u