Blagdansko ozračje u Beretincu uz adventski vijenac, sv. Nikolu i božićnice Foto: ilustracija / Pixabay

Blagdansko ozračje u Beretincu uz adventski vijenac, sv. Nikolu i božićnice

I.D./Varaždinske vijesti | 29.11.2017. u 11:35h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec kroz sljedeća će četiri vikenda obilježiti vrijeme Adventa paljenjem svijeća na adventskom vijencu koji će biti postavljen ispred općinske zgrade.

Advent će se obilježavati u suradnji s KUD-om Ježek i Udrugom vinogradara i voćara VIV-BER iz Beretinca te uz nazočnost župnika župe sv. Ilije, vlč. Izidora Fereka. Obilježavanje počinje u subotu 2. prosinca od 16 sati, postavljanjem adventskog vijenca, kićenjem bora, paljenjem prve adventske svijeće i blagoslovom. Druga adventska svijeća palit će se u nedjelju, 10. prosinca, u 16 sati, treća adventska svijeća palit će se u subotu 16. prosinca u 16 sati, a četvrta u subotu, 23. prosinca, također u 16 sati.

- Pozivamo sve mještane općine da nam se pridruže u obilježavanju Adventa u Beretincu, koji se organizira prvi put, sa željom da postane tradicija te da na taj način zajedno započnemo pripremu za proslavu Božića - poručio je načelnik Igor Kos.

Mališane iz općine Beretinec zasigurno će razveseliti vijest da, povodom blagdana sv. Nikole, Općina Beretinec u utorak 5. prosinca organizira zabavnu dječju predstavu te podjelu prigodinih darova. Za djecu s područja Črešnjeva, Ledinca i Ledinca Gornjeg priredba će se održati u Područnoj školi Črešnjevo u 16, a za djecu s područja Beretinca u 18 sati u zgradi Općine u Beretincu.

Umirovljenicima s mirovinama do 1.600 kn i svim nezaposlenima, Općina Beretinec će povodom božićnih i novogodišnjih blagdana isplatiti božićnicu. Umirovljenici koji su prošle godine dobili božićnicu mogu se samo telefonom javiti u JUO Općine Beretinec i prijaviti, na telefon 731 880 ili 098 396 716. Novi korisnici mirovina moraju u JUO Općine Beretinec donijeti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine. Svi nezaposleni (oni od prošle godine i novi) dužni su u JUO Općine Beretinec donijeti potvrdu od HZZ-a. Rok za prijavu je 8. prosinca.