Bivši Retro u Ivancu spreman za useljenje mladih i udruga civilnog društva Foto: B. Težak

Bivši Retro u Ivancu spreman za useljenje mladih i udruga civilnog društva

VV | 30.8.2020. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Zgrada u ivanečkoj Ul. Vladimira Nazora 46 (u kojoj su nekad bili Glazbena i Autoškola te kultni kafić Retro, a koja je teško stradala u podmetnutom požaru 2017. godine čiji počinitelj nije pronađen) spremna je za otvaranje i korištenje. U to su se prije nekoliko dana uvjerili i predstavnici pojedinih ivanečkih udruga koji su s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i resornom pročelnicom Marinom Držaić obišli novouređeni objekt.

Temeljem opredjeljenja i odluke Grada kao vlasnika da ovaj objekt više ne daje u najam, već da će ga obnoviti, urediti i dati na korištenje mladima i gradskim udrugama (prvenstveno Klubu mladih i KUD-u Rudolf Rajter), radovi su njegovoj obnovi i uređenju krenuli su još prošle godine te su u tom vremenu u potpunosti uređeni unutarnji prostori.

retro1-270820.jpg

I dok je za potpredsjednika Kluba mladih Marka Friščića reprezentativan izgled novih prostora sam po sebi razumljiv (s obzirom na to da je, kao arhitekt, putem Studija Nexar i osobno sudjelovao u projektiranju, osmišljavanju njegova izgleda i uređenju), predsjednika KUD-a Rudolf Rajter Darka Stanka moderno dizajnirani i reprezentativno uređeni prostori i više su nego ugodno iznenadili.

Ukratko, potpunim preuređenjem nekad zapuštenih unutarnjih prostora, zgrada je iznutra doslovce „bljesnula“. Udrugama na raspolaganju za rad stoje četiri velike dvorane s pretprostorom, koje će im omogućiti doista vrhunske uvjete rada. Prva dvorana uređena je kao višenamjenska, a u njoj će mladi urediti manju pozornicu za nastup lokalnih bandova i drugih izvođača. Druga dvorana od 60 m2 namijenjena je Klubu mladih Ivanec, dok će identičnu treću dvoranu za svoj rad koristiti Mješoviti pjevački zbor KUD-a R. Rajter. Prekrasna svijetla i prozračna četvrta prostorija također je namijenjena ivanečkim udrugama.

- Ivanečka mladež oduvijek je željela prostor u kome bi se mogla družiti i sastajati, a ovime ćemo joj sada taj san konačno i ispuniti. Ovime ujedno ispunjavam obećanje dano ivanečkom Zboru o tomu da ćemo im Grad urediti prostor kojim će im omogućiti visoku kvalitativnu razinu rada. Potvrđuje to i podatak da su na stropu prostorije namijenjene (i) zborašima ugrađeni specijalni akustični paneli – izjavio je gradonačelnik Batinić.

Ono što predstoji ove godine jesti gradnja fasade i uređenje okoliša te ono najvažnije – svečano otvaranje objekta i njegova primopredaja gradskim udrugama koje će ga pretvoriti u kulturno i društveno okupljalište ivanečke mladeži i udruga civilnog društva. Sve radove izveli su Instalacijski sustavi Tome Fištreka.

 

Označeno u