Nova direktorica TZ Ivanca, bivša studentica MEV-a poručila: "Iskoristite prilike!" Foto: Ilustracija/Međimursko veleučilište/Arhiva VV

Nova direktorica TZ Ivanca, bivša studentica MEV-a poručila: "Iskoristite prilike!"

VV | 8.2.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Primarno ćemo nastaviti s razvojem outdoor turizma, uključujući i cikloturizam s kojim se započelo već ranijih godina. Uz to, prioritet će biti na kreiranju motiva, odnosno turističkih sadržaja koji će produljiti boravak gostiju na području Ivanca uz naglasak na stalnu, cjelogodišnju ponudu. Sve to pod kapom brenda "Ivanec - Planinarski grad" i uz neizbježnu primjenu digitalnih kanala u komunikaciji prema potencijalnim posjetiteljima – najavila je Romana Pomper Pozder, nova direktorica Turističke zajednice grada Ivanca, inače bivša studentica Međimurskog veleučilišta (MEV). 

indeksiraj-1.jpg

Pomper Pozder za direktoricu TZ grada Ivanca je izabrana još u studenom prošle godine, a potvrdilo ju je i Ministarstvo znanosti i sporta. Dužnost je preuzela s početkom ove godine. Na Međimurskom veleučilištu ponosni su na njezinu inspirativnu priču, koja je, kažu, najbolji dokaz kako je njihov stručni studij Menadžment turizma i sporta savršeni spoj teorijskog i praktičnog koji studente odlično priprema za stvarne potrebe tržišta rada.

Naime, samo četiri godine nakon stjecanja diplome Pomper Pozder postala je direktorica. Prije nego je imenovana na ovu funkciju, nakon završenog studija, počela je raditi u struci. Bila je svjesna, kako je otkrila, kako posao neće biti jednostavno pronaći bez pravog radnog iskustva u turizmu. Stoga je iskoristila tadašnju mjeru stručnog osposobljavanja kako bi započela svoj poslovni put, nakon čega se zaposlila u Turističkoj zajednici Varaždinske županije, gdje je radila prethodne tri godine.

MEV_Romana_Pomper_Pozder_1.jpg

- Tamo sam imala priliku upoznati sve aspekte i specifičnosti rada u jednoj turističkoj zajednici na kontinentu, a u sklopu provedbe projekata surađivala sam s privatnim iznajmljivačima, OPG-ovima i drugim nositeljima i kreatorima turističke ponude, kao i institucijama koje imaju utjecaj na razvoj turizma – rekla je Pomper Pozder čiji je akademski put također inspirativan.

Naime, uz stipendiju za izvrsne studente i nagradu za najbolju studenticu generacije smjera Menadžment turizma, Pomper Pozder bila je koautor nekoliko stručnih radova te izlagačica na nekoliko konferencija.

- Zbog maksimalne posvećenosti studiju i kvalitete studijskog programa sve poslovne izazove u struci savladavala je bez problema - ističu na MEV-u.

indeksiraj.jpg

- Cjelokupni studij i pojedinačni kolegiji koji se lijepo nadopunjuju puno mi znače u ovom poslu, pogotovo jer rad u turističkim zajednicama zahtjeva poznavanje vrlo različitih područja: od financija, računovodstva, prava u turizmu, poduzetništva, pa do marketinga u turizmu i organizacije događanja te specifičnih oblika turizma – rekla je Pomper Pozder te dodala kako studiranje na Međimurskom veleučilištu, osim kvalitetne nastave, kroz brojne projekte i suradnje s lokalnom zajednicom pruža i dodatne mogućnosti za razvoj konkretnih znanja i vještina u praksi.

- Zbog svih mogućnosti i znanja koje mi je ovaj studij pružio, zasigurno bih ponovno odabrala isto – kazala je Pomper Pozder uz savjet mlađim kolegama da osim usvajanja znanja kroz nastavu pronalaze i dodatne prilike kojih je pregršt, a u kojima će stečeno znanje moći primjenjivati već i tijekom studija.