Besplatan prijevoz za starije od 65 godina u sklopu projekta „Pelamo se?“ i na području Općine T. Bartolovečki

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.1.2020. u 08:46h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu projekta „Pelamo se?“ od utorka, 28. siječnja, započinje s uslugom besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena. Odnosi se to, naravno, i na osobe s područja Općine Trnovec Bartolovečki.

Iz varaždinskog Crvenog križa ističu da se sve zainteresirane starije osobe mogu javiti i rezervirati termin svakim radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona: 099/370 1570. Također dodaju da je usluga prijevoza u sklopu ovog projekta socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično.

Prednost imaju osobe koje su u teškoj financijskoj situaciji, žive same ili im ukućani nikako ne mogu osigurati prijevoz. Usluga će biti dostupna do studenog 2020.
Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec ističe da je ovo još jedna u nizu aktivnosti kojom se olakšava život starijim osobama.

– Uz mjere koje općinska uprava može i već poduzima, poput božićnica ili financijske potpore udrugama koje okupljaju i organiziraju aktivnosti za starije osobe, ovo je još jedan dobrodošao projekt. Pozivam naše mještane, starije osobe u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz, da iskoriste ovu mogućnost. I zahvaljujem varaždinskom Crvenom križu kao partneru u brizi za određene skupine društva – izjavio je načelnik Šamec.

Projekt „Pelamo se?“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost projekta je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena, pojašnjavaju iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Uz glavnu aktivnost, projektom će se kroz aktivnosti INFO telefona za starije osobe te izradom i dijeljenjem informativnih materijala informirati starije osobe o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Varaždin i Udruga umirovljenika Grada Varaždina. Ukupna vrijednost projekta iznosi 115.208,88 kn, većinski ga financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a s 25.208,88 kn vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

iuz.jpg

Označeno u