Beretinec: Zbog prometne problematike dogovorena obnova znakova i ugradnja nadzornih kamera Foto: Općina Beretinec

Beretinec: Zbog prometne problematike dogovorena obnova znakova i ugradnja nadzornih kamera

| 8.5.2020. u 13:27h | Objavljeno u Našim krajem

Na inicijativu i poziv načelnika Općine Beretinec, 6. svibnja 2020. održan je sastanak vezan na problematiku sigurnosti u prometu, prometa teretnim vozilima (kamionima) kroz županijske ceste u Općini Beretinec. U posljednje vrijeme primijećen je pojačan promet teretnih kamiona županijskom cestom ŽC 2063 (D35-Tužno-Črešnjevo-Beretinec (Ž2050).

- Nadalje, zaprimili smo pritužbe građana koji imaju stambene objekte uz spomenutu cestu da prilikom prolaza gore spomenutih teretnih kamiona dolazi do intenzivne vibracije stambenih objekata kao i do nesnosnih količina prašine rečeno je na sastanku.

Na sastanku su, uz načelnika Igora Kosa, prisustvovali još Žaneta Žilić, viša inspektorica za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske, Davor Bezak, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, Dejan Radat, Županijska uprava za ceste Varaždinske županije te Matija Kefelja, zamjenik načelnika.

Žaneta Žilić je istaknula da je napravila analizu prometa i ograničenja teških vozila (7,5 tona) kroz Općinu te predložila da od slijedećeg tjedna prometni inspektori budu na terenu i kontroliraju promet spomenutih vozila. Danijel Posavec naglasio je da u Općini ima dosta prometne signalizacije (znakova) koji su izbijeljeni i nisu uočljivi što i policiji predstavlja problem u provođenju mjera sigurnosti.

Od strane Općine i ŽUC-a dogovoreno je da se znakovi obnove, a policijska uprava će također na terenu kontrolirati promet i mjeriti brzinu. Općina Beretinec nabavit će 2 kućišta za nadzorne kamere koje snimaju brzinu prometa te će ih postaviti na lokacije županijskih cesta u Općini.

Također, Općina Beretinec napraviti će detaljnu analizu svih nerazvrstanih cesta (ulica) te MUP-u predložiti mjere za povećanje sigurnosti (znakove ograničenja), nakon njihove suglasnosti izradit će se elaborat Povećanja sigurnosti prometa i realizirati predložene mjere.

Svi sudionici sastanka složili su se da će se prema Varkomu i izvođaču radova Brodska Posavina apelirati da se županijske ceste asfaltiraju što prije. Načelnik ima informaciju i obećanje od strane izvođača radova da će tijekom lipnja i srpnja