BEDNJA Kićenje bora, paljenje svijeća, nastupi KUD-ova "u nujliepšem kemaučeku svieto" Foto: Ilustracija/Pexels

BEDNJA Kićenje bora, paljenje svijeća, nastupi KUD-ova "u nujliepšem kemaučeku svieto"

VV | 30.11.2023. u 15:47h | Objavljeno u Našim krajem

Pred nama je mnogima najljepše doba u godini, adventsko razdoblje. Tim povodom Općina Bednja i ove godine je pripremila prigodni program, i to u Vrbnu, Cvetlinu, Bednji i Rinkovcu.

"U nujliepšem kemaučeku svieto" adventski program započinje ove subote, 2. prosinca u 14 sati kićenjem bora na trgu u Vrbnu. U 16 sati u istome mjestu članovi KUD-a Josip Jedvaj Vrbno događaj će uljepšati svojim koncertom, nakon čega u 16.30 sati slijedi paljenje prve adventske svijeće, a sudjelovat će učenici Područne škole Josipa Jedvaja Vrbno i članovi DVD-a Vrbno. Svijeće će se u isto vrijeme paliti svake iduće subote do Božića.

U Cvetlinu mještane i njihove goste 2., 9. i 16. prosinca u 16 sati na trgu očekuju nastupi mališana iz Područne škole Julijane E. Drašković Cvetlin, članova KUD-a Cvetlinski zvon i UŠR-a Cvetlin, dok je 23. prosinca na rasporedu paljenje svijeće i još jedan koncert KUD-a Cvetlinski zvon, ovaj put s gostima.

Plakat_Opcina_Bednja.jpg

U Bednji pak 2. prosinca u 18 sati na trgu nastupaju mališani iz Dječjeg vrtića Zibeljko i članovi KUD-a Josip Genc, a 9. prosinca u 18 sati nastupit će učenici Osnovne škole Franje Serta Bednja i članovi KUD-a Josip Genc. Folklorašima će se 15. prosinca u 18 sati u nastupu ponovo pridružiti vrtićarci, 23. prosinca u 18 sati osnovnoškolci, a 28. prosinca u 19 sati uslijedit će koncert limene glazbe DVD-a Bednja u Vatrogasnom domu.

Iz programa neće biti izostavljen ni Rinkovec, gdje će se 3. prosinca u 14 sati također kititi bor.

– Dragi sumještani i ljudi dobre volje, pred nama je najljepše vrijeme godine, vrijeme darivanja i slavlja božićnih blagdana. Stoga smo i ove godine za vas pripremili bogat program. S velikim zadovoljstvom pozivam vas da nam se pridružite i proveselite s nama najljepše trenutke u godini glazbom, smijehom i veseljem – poručio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Označeno u