Automatska meteorološka postaja bit će postavljena u općini Trnovec Bartolovečki

| 13.4.2018. u 12:36h | Objavljeno u Našim krajem

Državni hidrometeorolški zavod uskoro će postaviti automatsku meteorološku postaju na području Općine Trnovec Bartolovečki, točnije u Bartolovcu, katastarska općina Žabnik. Zahvaljujući postavljanju postaje Općina će moći koristiti sve meteorološke podatke prikupljene s buduće postaje.

Preduvjeti za njeno postavljanje stvoreni su prihvaćanjem ugovora o dodjeli zemljišta kojeg je jučer na svojoj sjednici prihvatilo Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog. Riječ je o početku suradnje Općine i DHMZ-a.

I Općina i Državni hidrometeorološki zavod stvorili su uvjete za uspostavljanje i redovni rad automatske meteorološke postaje. DHMZ se obvezuje postaviti postaju, obavljati stručni nadzor u njenom radu te osigurati sve službene podatke dostupne Općini. S druge strane mi smo ovim ugovorom omogućili da DHMZ postavi postaju na zemljištu u vlasništvu Općine – pojasnio je načelnik Općine HNS-ov Zvonko Šamec.

Vijećnici su također donijeli i odluku o dodjeli nagrada, u povodu Dana Općine. Riječ je o nagradama najboljim učenicima osnovnih škola te javnih priznanja, zahvalnica.

Najbolja učenica iz Osnovne škole Trnovec je učenica 8.c razreda Sara Kovačić. Sudionica je brojnih školskih natjecanja na kojima je ostvarila zapažene rezultate na županijskoj razini. Sara je inače odlična učenica, a namjera joj je upisati varaždinsku Prvu gimnaziju.

Najbolja učenica Osnovne škole Šemovec je Marta Majcen iz 8.b razreda. Također je sudjelovala na brojnim školskim natjecanjima, a svakako treba izdvojiti sudjelovanje u matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ kada se uspjela plasirati među 10 posto učenika koji su ostvarili najbolje rezultat na nacionalnoj razini. Bila je sudionica i državnog natjecanja iz geografije.

Uz Dan Općine zahvalnice će biti uručene poduzetnicima koji surađuju s Općinom i daju doprinos zajednici – Pekara Klas iz Šemovca, Vatro-servis iz Trnovca i Auto – Florijanić iz Trnovca, te za postignute rezultate u sportu Rukometnom klubu Trnovec.

Jedna od točka dnevnog reda sjednice Općinskog vijeća bilo je i izvješće o radu Savjeta mladih Općine Trnovec Bartolovečki. Uz izvještavanje o svom radu putem društvenih mreža mladi su sudjelovali u organizaciji raznih događanja na području Općine. Njihovi predstavnici pratili su rad Općinskog vijeća. Za naredno razdoblje najavili su organizaciju različitih humanitarnih aktivnosti te poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u društvenom životu Općine.