Aktualne i nove investicije HEP-a od Kućan Marofa i Zbelave do Zamlake preko milijun kuna

Varaždinske vijesti | 4.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Hrvatska elektroprivreda – ODS Elektra Varaždin realizirala je ili provodi investicije na području istočnih prigradskih naselja grada Varaždina te na području općine Trnovec Bartolovečki.

S direktorom Elektre Zdenkom Đulom lokacije u Zbelavi i Zamlaci obišli su saborski zastupnik i kandidat za varaždinskog župana Anđelko Stričak te kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Runac.

Direktor Elektre Varaždin naglasio je da je Varaždinska ulica u sva tri naselja, Zbelavi, Donjem Kućanu i Kućan Marofu, veliko gradilište HEP ODS-a Elektre Varaždin u 2020. i 2021. godini.

– U 2020. godini započeli smo s radovima u Zbelavi. Trenutno se radovi izvode u Kućan Marofu, a sljedeći je po redu dio Varaždinske ulice u Donjem Kućanu do pruge gdje su još drveni stupovi. Radovi će biti dovršeni u ovoj godini. Riječ je o ukupnoj investiciji od oko 950.000 kuna. Po završetku ovogodišnjih radova, na toj cijeloj dionici ostat će samo deset drvenih stupova na kraju Zbelave u smjeru Kelemena, koje ćemo zamijeniti u narednoj godini – rekao je Đula.

U Zamlaci su najavljeni novi radovi na području općine Trnovec Brtolovečki.

– Niskonaponska mreža uz državnu cestu u naselju Zamlaka je dotrajala te ćemo u narednim danima započeti s aktivnostima izrade projektne dokumentacije. Po završetku tih aktivnosti navedena mreža bit će uvrštena u plan rekonstrukcije. Procjena planiranih radova iznosi 200.000 kuna – najavio je Đula.

Načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec potvrdio je odličnu suradnju s Elektrom rekavši da je u posljednjih osam godina HEP bio drugi najveći investitor na području općine što se tiče javno komunalnih poduzeća.

– Napravili smo tri trafostanice, a u dva naselja, Štefancu i Šemovcu, kompletno smo zamijenili sve drvene stupove betonskim, i na tome zahvaljujem – kazao je Šamec.

Na obilasku lokaciju u Zamlaci gdje će rekonstruirati niskonaponska mreža sa Stričakom i Runcem bili su i općinski vijećnik u proteklom sazivu Ivan Sušec te kandidat za načelnika Dalibor Jurak.

Stričak je istaknuo da je HEP samo jedna od državnih tvrtki koja kontinuirano ulaže na područjima jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

– Po uzoru na ostale državne tvrtke, ministarstva, fondove, i HEP daje maksimum da rekonstruira električne mreže. Vidljivo je da nastavljaju s ulaganjima kako bi domaćinstva i gospodarstvo imali kvalitetnu opskrbu električnom energijom – rekao je Stričak.

hep_30042021_zbelava.jpg

hep_30042021_zamlaka.jpg

hep_30042021_kucan_marof.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci