Ako se odobre sredstva, moguća rekonstrukcija ceste u Hrastovcu Topličkom Foto: Grad Varaždinske Toplice/arhiva

Ako se odobre sredstva, moguća rekonstrukcija ceste u Hrastovcu Topličkom

V.M./Varaždinske vijesti | 24.11.2016. u 08:45h | Objavljeno u Našim krajem

Na hitno sazvanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica u utorak je jednoglasno prihvaćena Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Varaždinskih Toplica za projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste na području Hrastovca Topličkog“.

Hitnom sjednicom i prihvaćanjem ove odluke Grad Varaždinske Toplice stvorile su preduvjete za daljnja ulaganja u cestovnu infrastrukturu odnosno ulaganje u uređenje nerazvrstanih cesta.

Naime, otvaranjem natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za provedbu Podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ – provedba tipa operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, općine i gradovi sada mogu prijaviti projekte za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta.

Inače, Grad Varaždinske Toplice u potpunosti ima pripremljen projekt za uređenje i izgradnju nerazvrstane ceste na području naselja Hrastovec Toplički u duljini od 910 metara.

Kako bi povećali mogućnost dobivanja sredstava preko tog programa Grad Varaždinske Toplice na hitnoj je sjednici prihvatio odluku jer je datum prijave na natječaj, pojašnjeno je na sjednici, od važnosti za uspjeh u dobivanju bespovratnih sredstava potpore koji iznose i do 100 posto predviđenih sredstava.

Kako su pojasnili, ukoliko se nađu dva ili više projekta s istim brojem bodova sredstava će dobiti onaj koji je ranije prijavljen.

Troškovi za rekonstrukciju odnosno asfaltiranje spomenute nerazvrstane ceste predviđaju se u iznosu od 770 tisuća kuna. Ukoliko projekt dobije „zeleno svjetlo“ njegova provedba moguća je do kraja iduće godine.