10 godina vrlo uspješnog rada je iza Udruge žena Svibovečki zvon

| 16.7.2023. u 20:04h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga žena Svibovečki zvon Svibovec slavi svoj jubilej! Iza Udruge, koja itekako pomaže u očuvanju kulturne baštine svoga kraja, je čak 10 godina vrlo uspješnog rada.

Udruga žena Svibovečki zvon Svibovec osnovana je 12. srpnja 2013. godine u cilju očuvanja i promicanja kulturne baštine sela, poticanja razvitka i unapređenja života mještana te samog ekološkog očuvanja mjesta. Trenutno broji 24 člana.

Predsjednica Udruge Verica Pantaler zahvalila je svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj veliki jubilej, 10 godina rada udruge Svibovečki zvon.

-Zaista je jako brzo prošlo ovih 10 godina. Puno toga se događalo u tom periodu, a od realiziranih projekata udruge, koji su većinom financirani iz bespovratnih sredstava od strane Županije, HEP-a i Grada Varaždinske Toplice, najvažniji za izdvojiti je Dječje igralište Zvonček – rekla je Pantaler i naglasila kako je Udruga odradila još puno projekata na dobrobit svih sumještana.

Osim zalaganja oko uređenja mjesta i za bolji život sumještana, Udruga se zalaže i na poljima promicanja kulturne baštine svog kraja. Rad Udruge prepoznao je i Grad Varaždinske Toplice.

-Od Grada Varaždinskih Toplica povodom Dana Grada 2019. godine, Udruzi je dodijeljeno priznanje "Zahvalnica za kreativan, nadahnut i vrijedan rad u očuvanju i promicanju kulturne baštine sela" - zaključila je predsjednica.

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice Ljubica Nofta čestitala je Udruzi žena na sjajnim rezultatima u deset godina njihovog rada te im zaželjela još puno uspjeha u budućnosti.

-Udruga žena Svibovečki zvon jako je važna zajednica u našem Gradu. Vrlo su aktivni, brinu se o svom mjestu, izrađuju prekrasne ručne radove te prenose svoja iskustva i znanje na mlađe naraštaje. Upravno na taj način čuvaju našu kulturnu baštinu i zbog toga smo im neizmjerno zahvalni - poručila je Nofta i napomenula kako Udruga sudjeluje i na svim manifestacijama u Gradu.

Galerija slika