Župan priredio prijem za delegaciju Nacionalne vatrogasne agencije iz Južne Koreje Foto: Varaždinska županija

Župan priredio prijem za delegaciju Nacionalne vatrogasne agencije iz Južne Koreje

Varaždinske vijesti | 27.9.2019. u 20:38h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za delegaciju Nacionalne vatrogasne agencije iz Južne Koreje koja boravi u prijateljskoj posjeti Hrvatskoj. Delegaciju su činili zapovjednici i predstavnici jedanaest regionalnih vatrogasnih centara iz Južne Koreje. Domaćin posjete bio je župan Radimir Čačić koji ih je tom prilikom upoznao s bogatom poviješću naše Županije, napomenuo kako vatrogastvo u našemu kraju ima dugu povijest, odnosno naznačio kako je varaždinski kraj kolijevka hrvatskog vatrogastva.

- Naša vatrogasna zajednica je odlično organizirana, radi se o dobrovoljnoj, stručnoj i humanitarnoj udruzi od posebnog interesa za Varaždinsku županiju, sa temeljnom zadaćom ostvarivanja zajedničkih ciljeva vatrogasnih postrojbi. No isto tako moram reći kako su vatrogasna društva centar okupljanja u našim mjestima. Zato mi je drago da danas imamo prilike upoznati naše drage goste s našom poviješću, ali i svime onome što radimo na području vatrogastva - rekao je župan. Gosti su bili više nego zadovoljni viđenim, a šef delegacije Lee Sang-hee zahvalio se županu na prijemu.

Prijemu su nazočili i Tomislav Jarmić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, inače zadužen za komunalno gospodarstvo i zaštitu i spašavanje te županijski vatrogasni zapovjednik Ivica Labaš koji je iskoristio priliku te se zahvalio županu na podršci i pomoći koju pruža vatrogascima.

270919_korejanci_3.JPG

270919_korejanci_2.JPG

270919_korejanci_1.JPG