Zdenka Kovačiček i Stefanovski trio - glazbene poslastice za zadnji dan 20. Špancirfesta

vv | 26.8.2018. u 09:24h | Objavljeno u Društvo

Pad temperature ispod 20oC i kiša, koja u Varaždinu snažnije pada od jutra i mogla bi prestati tek u poslijepodnevnim satima, zacijelo će utjecati na posjećenost i termine raznovrsnih sadržaja zadnjeg dana 20. Špancirfesta, posebice one predviđene tijekom jutra na otvorenom, koji su i otkazani.

Već  od 10 pa do 21 sat traju Loop glazbene radionice, koje su, srećom, u zatvorenom prostoru.  U Parku kreative, odnosno Habdelićevoj ulici  od 10 pa do 13 sati trebale su biti igra sa slamom Slamonija, kao i radionica s glinom. Na istom mjestu i u isto vrijeme još su najavljeni i mali dizajneri te Makeover, Put u središte zemlje,  Lutkina kuća te koncert za bebe prof. Ota.  No, dobar dio ovog programa je na otvorenom i zacijelo se neće moći izvoditi zbog kiše, ali optimizam daje to što su skoro svi ovi programi predviđeni i za poslijepodne, od 16 sati kada bi kiša trebala prestati. Tako će se "Profesor Oto svira za bebe" moći vidjeti  u Parku kreative u 17,30h.

Organizatori najavljuju i da će Martiniuss  sa svojim Stilbike sound systemom biti na Korzu od 17,30 do 19,30, umjesto od 11 sati.  Dva programa na Franjevačkom trgu: Teatro Pavana  te Sol Cinema,  umjesto u 11, bit će u drugim terminima. Sol Cinema od 14-16 i od 18-20h, a
Teatro Pavana u 16 i u 19h.

Od 16 do 20 sati gosti iznenađenja dolaze k dj Dsimplify, a od 17 sati Robi održava Beatbox radionicu u Parku kreative gdje ja za 19 sati najavljen i Orkestar Pokoloka.

Od večernjh događanja tu je nastup Marka Louisa na Korzu od 20 do 21.30sati, a na istom mjestu od 20 do 20,45 predviđen je Fire show Las Calaverasa, dok u 21 sat pa do 04 na Stančićevom trgu najavljen je glazbeni program Pinta Indiahouse. A u 21 sat pogledajte spektakularni show u zraku Davida Morena na Kapucinskom trgu.

Vrhunac glazbenog programa zadnjeg dana jubilarnog Špancirfesta koncerti su trija Vlatka Stefanovskog kod vile Bedeković, a posebice koncert na pozornici uz Stari grad gdje bi od 21 pa do 23 sata trebala pjevati Zdenka Kovačiček, čije su stare pjesme zadnjih godina ponovno popularne i zbog nekoliko uspješnih remixeva.