Zasvirajte, uživajte na koncertima i uličnim svirkama u sklopu LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu Foto: ilustracija / Pixabay

Zasvirajte, uživajte na koncertima i uličnim svirkama u sklopu LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu

Varaždinske vijesti | 23.8.2019. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Treću godinu zaredom, u sklopu Špancirfesta održat će se i LOOP Glazbena klinika, koju u suradnji s s Turističkom zajednicom grada Varaždina, organizira LOOP Glazbena agencija.

LOOP Glazbena klinika bit će smještena u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici, gdje će posjetitelji imati prilike tijekom svih 10 dana trajanja festivala razgledati zanimljivu izložbu glazbenih instrumenata i razne glazbene opreme.

Zainteresirani će svakodnevno od 10:00 do 20:00 sati moći razgledati i upoznati se s raznim instrumentima, dok su za one s više glazbenog znanja i iskustva pripremljene Masterclass radionice koje će voditi eminentni glazbenici kao što su Ivana Galić, Elvis Stanić, Tomislav Franjo Šušak, Kristian Terzić i Ricardo Luque, s kojima će i zasvirati i zapjevati na uličnoj pozornici u Gajevoj ulici.

Na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće priliku da nastupe pred brojnim šetačima imat će i drugi manje ili više afirmirani glazbenici, ali i sami prolaznici koji odluče uzeti instrument ili mikrofon u ruke te pokazati široj publici što sve mogu i znaju.

LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu, osim radionica i uličnih svirki, donosi i četiri koncerta na festivalskoj pozornici na glavnom gradskom trgu Korzu te 10 koncerata u sklopu novog programa koji će najvećim dijelom biti u znaku domaćih, varaždinskih glazbenika, odnosno bendova i održavat će se kod Sportskog centra Sloboda.

Koncerte na Korzu i neke od koncerata kod Slobode održat će voditelji Masterclass radionica LOOP Glazbene klinike.

Na Korzu će tako 25. kolovoza nastupiti renomirana vokalistica Ivana Galić s gospel programom I BELIEVE, a 26. kolovoza jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša te najnagrađivaniji hrvatski jazz skladatelj srednje generacije Elvis Stanić s Jed Becker′s Group. Senegalski glazbenik Commi Balde & Kaira Kela band će 27. kolovoza na Korzo donijeti vesele afričke ritmove, a posljednjeg dana festivala 1. rujna glavni gradski trg će veselim latino ritmovima ispuniti Ricardo Luque & Amigos.

U prostorima Caffe bara Sloboda oformljen je mini festival "kLOOPska scena Sloboda", koji će okupiti desetak varaždinskih bendova na jednom mjestu. Tako će posjetitelje u kasnim večernjim satima zabavljati: The Fakin’ Lajsne, Valentino Acoustic, jamIT, Danchi & Rikverc bend, Neno Resnik Band, Sten Mol, Elusive mind, The Yangsters, Krah 1573, Stari vukovi, Crna kronika, a održan će biti i Jazz Jam Session. Kao suport, pridružuje se i zanimljiv zagrebački bend Lika Kolorado.

Kao i protekle dvije godine, svi programi LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu bit će besplatni, a za posjetitelje i polaznike radionica i ovog puta pripremljene su zanimljivi i vrijedni pokloni.

Više o programima LOOP Glazbene klinike doznajte na njihovoj internetskoj stranici ili na Facebooku.