Započelo obilježavanje Dana Županije: u centru svijeta podignut balon "Svečanost cvijeća" Foto: Varaždinska županija

Započelo obilježavanje Dana Županije: u centru svijeta podignut balon "Svečanost cvijeća"

VV | 5.9.2019. u 10:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije u Ludbregu je podignuti i prezentirani balon Varaždinske županije "Svečanost cvijeća" u predivnome prizoru su uživali mnogobrojni građani kao i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, njegova zamjenica Renata Potočnik, zamjenik župana Robert Vugrin, županijski vijećnik Krešo Horvat i direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić istaknuo je zadovoljstvo što i Ludbreg ima prilike vidjeti jedinstveni balon koji privlači veliki broj zainteresiranih promatrača i izaziva značajnu medijsku pozornost.

- Drago mi je da je balon predstavljeni i u Ludbregu, zaista je lijep i atraktivan. Slobodno se može reći kakao  je balon leteći ambasador koji na najbolji i najljepši način predstavlja Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku, a čujemo da sudjeluje  i na svim važnijim natjecanjima i balonaškim okupljanjima diljem svijeta – rekao je Dubravko Bilić.

S njime se složio i zamjenik župana Robert Vugrin naznačivši važnost promocije same Županije u zemlji i svijetu.

- Bitno se promovirati i predstaviti, a balon je zaista pravi simbol naše Županije. Predstavili smo ga i nedavno u Puli, bio je i u Zagrebu, zatim u Austriji. Petrijanec će također biti domaćin balona – rekao je Vugrin.

Podizanje balona upotpunili su svojim nastupom i tamburaši KUD-a “Anka Ošpuh” te pripadnici Husarske garde Varaždinske županije.

sssss.jpg