Za vikend na Kapucinskom trgu 3. Vegefest - festival veganskih proizvoda i održivog življenja

| 4.6.2018. u 11:31h | Objavljeno u Društvo

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu će se u petak i subotu, 8. i 9. lipnja održati 3. Vegefest - festival veganskih proizvoda i održivog življenja.

Festival koji promovira veganstvo, kao način života koji teži isključiti sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja, ove će godine trajati dva dana, a zainteresirane posjetitelje očekuju brojni izlagači s ponudom veganske hrane, kozmetike i proizvoda za kućanstvo, restorani te brojni zabavni sadržaji poput radionica kuhanja, yoge za djecu, projekcija i koncerti.

- Treći Vegesfest donosi dva dana dobre ponude veganskih proizvoda. Imati ćemo bogati program za sve posjetitelje, od programa za djecu do programa za odrasle. Biti će to promocija jednog zdravog načina života, sveobuhvatno. Cilj ovog festival je da se ljudima približi takav način života, da vide kako je biti vegan jednostavno i lijepo i da mogu bez problema uživati u životu bez da naraušavaju nečiji drugi život, prirodu i u krajnjoj liniji, svoj život - rekla je Dijana Šebečić te pozvala sve da dođu na Vegefest i uživaju - rekla je Dijana Šebečić, direktorica tvrtke organizatora, te je ujedno pozvala sve da dođu ova dva dana na Kapucinski trg te da probaju hranu i saznaju nešto više o vegetarijanstvu i veganstvu.

- Vegefest je počeo skromno, kao jedna usputna manifestacija. Već sad je prerastao na, slikovito rečeno, cijeli Kapucinski trg. Očekuje nas puno toga, puno dobroga, puno lijepoga. Drago mi je da se jedan takav način života promovira kroz jedan takav pozitivan način - istaknula je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

Program 

PETAK, 8. lipnja

Otvaranje festivala
Yoga za djecu (Šareni slon)
Snažnobiljni doručak (1.) - Green chef Ivana Rukavina
Projekcija predavanja - Karnizam (MELANIE JOY)
Predstavljanje izlagača i degustacije
Radionica kuhanja za djecu - Green chef Marijana Belošević
Yoga za odrasle (Yogi Hižica)
Hrana za mir - predstavljanje knjige i nagradna igra

SUBOTA, 9. lipnja

Snažnobiljni doručak (2.) - Green chef Ivana Rukavina
Predavanje i crtić za djecu - Marijana Katić Jerković
Projekcija - Suvremeni ratnik: Damien Mander
Predstavljanje izlagača i degustacije
Ljetne slastice - Green chef Marijana Belošević
Projekcija intervjua s Patrikom Baboumianom
Vegani sportaši - fitness trener Mislav Skrepnik, predavanje i nagradna igra