Vrijedna donacija Stjepana Šafrana dječjoj igraonici u Brezničkom Humu Foto: Općina Breznički Hum

Vrijedna donacija Stjepana Šafrana dječjoj igraonici u Brezničkom Humu

Varaždinske vijesti | 1.11.2020. u 15:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Poznati hrvatski gospodarstvenik, počasni konzul Republike Albanije u Hrvatskoj, ujedno i počasni građanin Brezničkog Huma Stjepan Šafran, kojem je nedavno u nazočnosti hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića uz Dan Varaždinske županije župan Radimir Čačić uručio nagradu za životno djelo, cjelokupni je novčani iznos nagrade donirao dječjoj igraonici Čarobna šuma u Brezničkom Humu.

- U životu sam do sada donirao puno upravo za djecu, crkvu i nemoćne, tako da mi nije prvi puta da sam svoju nagradu kao donaciju dao potrebitima. S obzirom na to da mi je nagrada za životno djelo uručena kao priznanje mome radu upravo u Varaždinskoj županiji, gdje sam rođen i proveo velik dio svoga poslovnog života, zadovoljstvo mi je što novčani dio nagrade kao donaciju upravo mogu proslijediti najmlađima u Brezničkom Humu, u kojem sam i ja započeo svoj životni i poslovni put. Budući da je Breznički Hum kroz igraonicu Čarobna šuma nedavno riješio pitanje dječjeg vrtića kojem je nesumnjivo u početku potrebna svaka kuna, moje je zadovoljstvo tim veće – rekao je Stjepan Šafran.

U petak su donaciju voditeljici igraonice Ivančici Horvat u ime obitelji Šafran predali Josip Tržec i načelnik općine Zoran Hegedić. Donacija sadrži komplet sportskih rekvizita, sklopive podloge za vježbanje, gumene ploče za dječje igralište, aktivni centar za dvorište koji se sastoji od kućice, ljuljački, penjalica i tobogana.

Na donaciji je u ime zaposlenica i polaznika, njih ukupno 15-ero, zahvalila voditeljica igraonice Čarobna šuma Ivančica Horvat istaknuvši kako su ugodno iznenađeni jer se donaciji nisu nadali, a njome su upotpunili dvorište i sportski centar te sobu dnevnog boravka. Mali su čarobnjaci goste potom obradovali prigodnom priredbom te na primjeren dječji način zahvalili Stjepanu Šafranu na ovoj korisnoj i vrijednoj gesti, te im uručili i likovne radove koje su sami izradili.

safran_breznicki_hum_igraonica_donacija_1.jpg

safran_breznicki_hum_igraonica_donacija_2.jpg

safran_breznicki_hum_igraonica_donacija_3.jpg

safran_breznicki_hum_igraonica_donacija_4.jpg

safran_breznicki_hum_igraonica_donacija_5.jpg