Vintage Day: Doživite 50-e uz pin up frizure, gramofonske ploče i "specijalke"

| 28.5.2018. u 11:55h | Objavljeno u Društvo

Atrij Županijske palače u Varaždinu postao je središte kulturnih i turističkih događanja. Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je Vintage Day, zanimljiva i posebna manifestacija koja će se održati ovu nedjelju, 3. lipnja.

- Mi nastavljamo sa nizom zanimljivih događanja ovdje u atriju. Ovu nedjelju naš će se atrij vratiti u 50-e godine prošlog stoljeća. Vjerujemo da će se naši građani razveseliti. Imati ćemo pin up frizure, haljine, limunada i glazbu s gramofonskih ploča. Pozivam sve da dođu u nedjelju u atrij Županijske palače kako bi se svi zajedno vratili u lijepe 50-e - rekla je posebna savjetnica župana Varaždinske županije i zamjenica ravnatelja Turističke zajednica Varaždinske županije, Natalija Martinčević.

Upravo je Vintage razdoblje vrijeme kada su biciklističkim svijetom vladale čelične ljepotice, tzv. „specijalke“. Statusni simbol za koje su mnogi vjerovali da će prestankom proizvodnje 1985. godine otići u povijest. No kao i kod odjeće, i za „specijalke“ se može reći da prikazuje najbolje od najboljeg pripadnom dobu u kojem su nastale i postojale. Zbog toga je organizirana i biciklistička vožnja, koja će se protezati na 55 km, od Varaždina do Klenovnika.

Uz okupljanje vozača originalnih „specijalki“ čeka vas Vintage day u stilu 50-tih, danas poznatom kao Pin-up stil. Crveni ruž, naglašene trepavice, tuš, mašne u kosi, pin-up frizure, Vespe, oldtimer bicikli, gramofon i glazba s vinila, limunada, pjenušac s jagodama, The dry Martini, Gin & Tonic, Aperol, domaći sok od jabuka i kava s čokoladnim mrvicama i karamelom samo su neki detalji koji će obilježiti Vintage day.

Svoju nedjeljnu kavu planirajte na Franjevačkom trgu, prošpancirajte se sa svojim oldtimer biciklima (uvjet je da su stari barem pola stoljeća), dajte ih na pregled iskusnim majstorima u prigodno postavljenom servisnom centru ispred Varaždinske županije. U međuvremenu, dok čekate da vaša „specijalka“ završi s tretmanom, popijte piće, razgledajte čelične ljepotice i oktanske ljepotane, te ako imate dugu kosu i dovoljno hrabrosti, priuštite si frizuru u pin-up stilu. Usput popričajte s Karlom Čović, brončanom trostrukom Ironwomen (11 km plivanja, 560 km biciklističke utrke i 126 km trčanja), ili s Robertom Setnikom, deseterostrukim Ironmanom.

Program u atriju započinje u 10 sati i trajat će sve dok 13 sati. U 11 sati započinje okupljanje sudionika biciklističke vožnje “Varazdiensia 1895” na čeličnim biciklima, a vožnja započinje u 13 sati. Biciklista se u Varaždin vraćaju u 18. 30 sati, a u 19 sati započinje koncert grupe Tri Decoro

U programu sudjeluju: Ivana Filipović - Zaljubljenica u vintage i pin-up modni izričaj, Mirela Magdić, make up artisti i dugogodišnja kazališna šminkerica,Michael Matulić iz frizerskog salona Maat prezentirat će retro frizure, Ivica Kolarek, DJ na vinilu, Oldtimer klub Varaždin, Matis Outdoor, Kristijan Petrović Kiki i Trio Decoro

IMG 20180528 102531