Vindija postala generalni sponzor Europskog ekipnog prvenstva u atletici Foto: AK Sloboda

Vindija postala generalni sponzor Europskog ekipnog prvenstva u atletici

Varaždinske vijesti | 9.8.2019. u 13:15h | Objavljeno u Društvo

Grupa Vindija, jedna od vodećih hrvatskih prehrambenih industrija, generalni je sponzor Europskog ekipnog prvenstva u atletici 2. liga, vrhunskog sportskog događaja koji će u Varaždin privući više od 700 natjecatelja iz 12 europskih zemalja, a među kojima je i velik broj europskih, svjetskih i olimpijskih pobjednika.

- Iznimno smo ponosni što Grupa Vindija sudjeluje u ovom, za hrvatski sport te grad Varaždin, značajnom sportskom događaju. Ovo je prilika da svim sudionicima natjecanja pokažemo koliko smo dobri domaćini, ali i da se podsjetimo na dugu atletsku tradiciju našeg grada i sve njegove uspjehe vezane uz ovaj sport. Grupa Vindija već dugi niz godina sponzorira brojne varaždinske klubove te individualne sportaše, među kojima su hrvači, višestruki prvaci Hrvatske, međunarodno nagrađivani gimnastičari, ritmičarke i drugi vrhunski sportaši. Spomenutim sponzorstvima i donacijama podržavamo projekte koji promoviraju vrijednosti naše kompanije - zdravlje i sport, obrazovanje, kao i očuvanje okoliša i kulturne baštine. Vjerujemo da kroz društveno odgovorne projekte doprinosimo boljoj kvaliteti života i razvoju društva u zajednici u kojoj živimo i poslujemo - izjavio je generalni direktor Grupe Vindija, Dragutin Drk.

Ovogodišnje natjecanje najveće je međunarodno atletsko natjecanje nakon Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA), koje je u Varaždinu održano posljednji put 1989. godine, a na njemu se očekuje nastup proslavljenih imena hrvatske atletike, među kojima su Sandra Perković te Sara Kolak.

- Čast mi je što smo ugovor o generalnom sponzorstvu potpisali s Vindijom koja predstavlja sinonim za Varaždin. Zahvalan sam g. Dragutinu Drku i zadovoljstvo mi je što ćemo biti partneri u organizaciji ovakvog vrhunskog sportskog događaja. Poslovni sustav Vindija prepoznao je kvalitetu i značaj Europskog ekipnog prvenstva u atletici, događanja koji će imati značajan gospodarski učinak budući da surađujemo s brojnim domaćim tvrtkama i zahvaljujući kojem će u Varaždinu i okolici biti ostvareno više od 4.000 noćenja - istaknuo je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Europsko ekipno prvenstvo 2. Liga, na kojem će nastupiti preko 700 najboljih atletičara i atletičarki održat će se u 20 atletskih disciplina. Dvodnevno natjecanje započinje u subotu, 10. kolovoza u 15 sati, na varaždinskom stadionu „Sloboda“, gdje će ulaz za sve posjetitelje biti besplatan.