Vincekovo u ludbreškom kraju uz stare običaje, glazbu, zimske specijalitete i vino Foto: Grad Ludbreg

Vincekovo u ludbreškom kraju uz stare običaje, glazbu, zimske specijalitete i vino

Varaždinske vijesti | 18.1.2019. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Mnogim vinogradarima Vincekovo je najvažniji "vinogradarski" blagdan kojim počinje nova radna godina u vinogradu uz simbolično obrezivanje i blagoslov grančice trsa.

Udruga vinogradara Trsek Ludbreg i ove godine u siječnju priređuje programe kojim će obilježiti Vincekovo. Prigodni program u vinogorju u Sigečaku kod kipa svetog Vinka, zaštitnika ludbreškog vinogorja održat će se u nedjelju 20. siječnja uz ceremonijal narodnog običaja obrezivanja i blagoslova grančica vinove loze. Posjetitelje očekuje prigodni program uz glazbu, vino i kuhano vino, te tradicionalne domaće zimske specijalitete i druga jela.

Izložba mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja bit će održana 25. siječnja. Ovogodišnja 27. po redu Izložba mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja započet će korisnim predavanjem za vinogradare o uporabi zaštitnih sredstava u vinogradu s počekom u 16 sati, dok je samo otvorenje zakazano za 17 sati. Izložba će ostati otvorena i u subotu 26. siječnja, kada će se na tzv. Vinskom balu u večernjim satima vinogradarima uručiti priznanja za kvalitetu njihovih vina, a sve to kao i prethodnih godina održat će se u prostoru hotela “Crnković”.