Vidovečki branitelji krenuli na tradicionalni spust Dravom u spomen na poginule i nestale u Domovinskom ratu Foto: Općina Vidovec

Vidovečki branitelji krenuli na tradicionalni spust Dravom u spomen na poginule i nestale u Domovinskom ratu

Varaždinske vijesti | 3.7.2019. u 17:51h | Objavljeno u Društvo

Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec s članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Petrijanca i braniteljima iz Zlatara, Konjščine i Budinščine, krenula je na tradicionalni "Spust rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša" u čast i sjećanje na poginule suborce u Domovinskom ratu.

Nakon opremanja plovila i zajedničke molitve članovi udruge krenuli su rijekom Dravom nizvodno u pravcu Aljmaša, Vukovara i Iloka. Po dolasku u mjesto Ušće kod Aljmaša održat će se prigodni govori te će se minutom šutnje i molitvom odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. U popodnevnim satima održat će se sveta misa u Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu koju će predvoditi vidovečki župnik, vlč. Branko Švogor.

U Aljmašu se okupljaju i ostali članovi udruge koji dolaze cestovnim putem radi logističke potpore i aktivnosti oko posjeta okolnim mjestima kao što su Osijek, Vukovar i Ilok. Svake godine druženju se priključuju i ostali članovi udruga s vidovečkog područja, članovi Lučke kapetanije Osijek, riječne policijske patrole kao i dužnosnici općina koje pomažu realizaciju spusta.

vidovec_branitelji_drava_1.JPG

vidovec_branitelji_drava_2.JPG

vidovec_branitelji_drava_3.JPG

vidovec_branitelji_drava_4.JPG