Pretpremijera "Ufuraj se i pukni" u Kinu Gaj Foto: Krešimir Đurić

VIDEO, FOTO: RC Varaždin Jug u Kinu Gaj priredio dobrotvornu pretpremijeru filma "Ufuraj se i pukni"

| 28.3.2019. u 09:50h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Dan bez smijeha je propao dan. Ako je točno ovo što je rekao Charlie Chaplin, onda svima koji smo ovdje večeras, ovaj dan jamačno neće propasti. I to iz najmanje dva razloga, rekao je Ivica Kruhoberec, predsjednik RC Varaždin Jug, uoči pretpremijere komedije Kerekesh teatra "Ufuraj se i pukni", koja je prikazana u Kinu Gaju, gdje se okupio oko 300 posjetitelja.

Kako prvi razlog za zadovoljstvo navedeno je, naravno, pretpremjerno prikazivanje komedije "Ufuraj se i pukni", koja je ujedno i prvi varaždinski dugometražni film.

- Toga ne bi bilo da se Kerekeš teatar, odnosno Jan i Ljubomir Kerekeš, nisu odmah odazvali na naš poziv za suradnju, kao i da nije bilo susretljivosti Blitz filma i posebice domaćina, POU Varaždin, odnosno ravnateljice Lane Vukalović. Svima njime se zahvaljujem na pomoći u ime Rotary cluba Varaždin Jug, organizatora večerašnje pretpremijere - rekao je predsjednik RC Varaždin Jug, koji je posebno zahvalio na dolasku predstavnicima Grada Varaždina, zamjeniku gradonačelnika Zlatanu Avaru i pročelniku Draženu Dretaru, kao i prijateljima iz drugih rotary klubova, a posebice na angažmanu klopskim prijateljicama i prijateljima, među kojima bih izdvojio Luciju Novoselec, članicu uprave kluba, i asistenticu guvernera Natašu Cikač, koje su dale najveći doprinos kod pripreme pretpremijere.

Jučerašnja pretpremijera, kako je dodao, imala je i dobrotvoran karakter. Prikupljale su se donacije koje će ići u fond za STEM laboratorij, najveći projekt u povijesti varaždinskih rotarijanaca, koji zajednički provode tri varaždinska rotary kluba. Želja je da se za učenike i učitelje kupi suvremena oprema u vrijednosti od 400 tisuća kuna, od čega se najveći dio namjerava osigurati iz Rotary distrikta 1913 te Rotary International kroz Rotary fondaciju. Kroz STEM laboratorij će proći stotinjak učenika, koji će svake godine educirati oko 1500 učenika.

- Hvala vam što ste se odazvali na ovu akciju i da ste pomogli. Nama je drago da smo dio ovog projekta. Rotary Club Jug Varaždin nas je nazvao s ovom namjerom da se održi još jedna pretpremijera u srcu Varaždina. Film je sniman u 10 najtoplijih dana prošle godine u mjesecu kolovozu. Termostat u stanu na petom katu u zgradi bez lifta je pokazivao 49 stupnjeva, tako da šest ventilatora kupljena u dućanu baš nisu pomogli. Film je sniman s jako puno srca i ljubavi, ovo je prvi put da smo išli snimati film. Nama je uvijek cilj da se publika dobro zabavi i dobro nasmije, čuli smo da se smijete tijekom filma te vam se od srca zahvaljujem na tome - rekao je Jan Kerekeš nakon pretpremijere.

Nakon projekcije filma, publika koja je pogledala film je imala prigodu družiti se glumcima iz filma Janom Kerekešom, Ljubimirom Kerekešom, Zoranom Pribičevićem i Hanom Hegedušić u caffe baru Bard.

Video sadržaj