Veliko srce Varaždinaca za najpotrebitije: prikupljena tona zimske odjeće i obuće, ali to nije sve! Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin

Veliko srce Varaždinaca za najpotrebitije: prikupljena tona zimske odjeće i obuće, ali to nije sve!

VV | 9.12.2020. u 17:17h | Objavljeno u Društvo

Započelo je obilježavanje "Tjedna solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa", a u Varaždinu je započelo najljepši mogući način.

Naime, kao odgovor na apel Gradskog društva Crvenog križa Varaždin u kojem je objavljen poziv građanima o potrebi donacija zimske odjeće i obuće, zaprimljena je gotovo tona traženih odjevnih predmeta koja će se građanima u potrebi podijeliti u narednom periodu.

- Osim donacija odjeće i obuće, posebno vesele samoinicijativne akcije građana: zaprimljene su donacije pojedinaca koju su se samoorganizirali i na vlastitu inicijativu donijeli poklon pakete s igračkama i/ili slatkišima namijenjenima djeci iz socijalno ugroženih obitelji! Donacije građana djeci će podijeliti zaposlenici varaždinskog Crvenog križa s poklon bonovima za djecu koje je osigurao Hrvatski Crveni križ - izvijestila je Sandra Mintas, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, varaždinski Crveni križ pripremio je 1.100 prehrambeno-higijenskih paketa koji se dijele socijalno ugroženim stanovnicima s područja grada Varaždina i općina Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec, Vidovec i Vinica. Paketi su kupljeni iz vlastitih sredstava, ali i donacija građana prikupljenih u humanitarnoj akciji "Solidarnost na djelu" koja se provodila u listopadu u osnovnim i srednjim školama.

- Svi građani koji se žele uključiti u akciju i pomoći drugima koji su u potrebi mogu u "Tjednu solidarnosti", od 8. do 15. prosinca, donirati hranu u poslovnici Kauflanda u Varaždinu, u postavljenu košaricu za donacije - poručuju iz varaždinskog Crvenog križa te se zahvaljuju od srca svima koji su pomogli i učinili blagdane toplijim i veselijima onima kojima to - najviše treba.