Velika fešta za Martinje u Vinici uz koncerte Gazdi i vrckaste Maje Šuput Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Velika fešta za Martinje u Vinici uz koncerte Gazdi i vrckaste Maje Šuput

VV | 26.9.2019. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Ove godine u Vinici se sprema prava fešta uz Martinje. Pod pokroviteljstvom Općine Vinica, u velikom šatoru koji će biti postavljen na rukometnom i košarkaškom igralištu, od 08. do 10. studenog priprema se trodnevna manifestacija „Martinje u Vinici“.

Mještane ove općine očekuju brojna događanja, od tradicionalnog krštenja mošta u nedjelju 10 studenog, do koncerta Gazdi u petak, 8. studenog i Maje Šuput, u subotu 9. studenog.

- Ulaz na koncerte je besplatan - poručili su iz Općine Vinica i pozvali mještane Općine na dobru zabavu u ovogodišnju martinjsku manifestaciju.

PROGRAM:

Petak, 08.11.2019.

19:00 Koncert povodom obilježavanja 25 godina Tamburaške družine KRIJESNICE

Tijekom večeri nastupit će poznata glazbena imena te vrsni tamburaški sastavi, veliki prijatelji Krijesnica i svirači ( Mejaši, Vinički tamburaši, Prvi srakarski tamburaši, Faringaši, Fiškali, itd.) kako bi zajedno obilježili 25 godina Tamburaške družine Krijesnice i izlazak albuma sa pjesama koje su obilježile 25 godina. Premijera albuma održat će se u sklopu koncerta, a album će se moći nabaviti za vrijeme koncerta.

22:30 U nastavku slavljeničkog dijela večeri nastupiti će popularni tamburaški sastav GAZDE koji su ujedno i „najveći krivci“ za nastanak Tamburaške družine Krijesnice.

Subota, 09.11.2019.

21:00 Veliki koncert Maje Šuput

19:00 Kao predgrupa nastupit će glazbeni sastav Peti Element, koji će zabavljati publiku i nakon koncerta Maje Šuput.

Dođite i zabavite se uz bogatu ugostiteljsku ponudu restorana Savana!

Ulaz na koncerte prvog i drugog dana je besplatan !

Nedjelja, 10.11.2019.

14:00 Martinje – krštenje mošta u Vinici – manifestacija koja se već 13. godinu tradicionalno održava i na kojoj se predstavljaju sve viničke udruge pripremom tradicionalnih jela i pića, izložbom radova i rukotvorina i programom , a nezaobilazan je obred krštenja mošta sa špelancijama i dobrom zabavom.