Varaždinski biciklisti okruglim stolom i vožnjom obilježavaju Dan bez automobila Foto: Varaždinski biciklisti

Varaždinski biciklisti okruglim stolom i vožnjom obilježavaju Dan bez automobila

Varaždinske vijesti | 21.9.2019. u 06:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga Varaždinski biciklisti poziva sve građane na treće obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u Varaždinu, koje će se održati u Ulici Augusta Šenoe 4 u prizemlju u subotu 21. rujna, na Dan bez automobila.

U 11 sati održat će se okrugli stol o prometnoj infrastrukturi uz kavu, čaj i kolače za sve građane i predstavnike gradskih ureda koji sudjeluju u projektiranju prometne infrastrukture. Razgovor će se voditi uz kartu grada na kojoj je moguće ostaviti komentar i opis problema pojedinih kvartova ili koridora. Djeca su posebno dobrodošla, ističu organizatori.

U 18 sati počinje kritična masa biciklista - "Infrascape Strike", vožnja koridorom sjever-jug koji prolazi kroz centar, ukupno 10-ak kilometara, u trajanju 30-60 minuta, ovisno o zadržavanju na pojedinim lokacijama od interesa za grupnu analizu. Kritičnu masu prati policija, a mlađi od 16 godina obavezni su nositi kacige.

Također, Udruga varaždinski biciklisti podijelila je  na svojoj Facebook stranici jedan šaljivi video koji prikazuje neke nelogičnosti s kojima se susreću biciklisti i pješaci u Varaždinu. Video pod nazivom "Anina ulica Comedia dell'arte" možete pogledati u nastavku.

dan_bez_automobila_varazdin_1.jpg

U 19 sati slijede tri priče o iskustvu korištenja električnog bicikla.

Cijeli dan, od 9 do 18 sati, očekuje vas besplatna popravljaona bicikala, koja će se osim u subotu, održati i u četvrtak i petak, 19. i 20. rujna, od 16 do 19 sati. Svi događaji počinju i završavaju u Šenoinoj 4 u prizemlju.

Video sadržaj