Varaždinac Jura Geci (32) u Los Angelesu svira i promovira svoj umak Jucifer

| 9.1.2017. u 21:30h | Objavljeno u Društvo

- Sve to: količina ljudi, automobila, stvari, shopova, restorana, fast foodova u Los Angelesu te jednostavno obori - kazao nam je gitarist Jura Geci (32) iz Varaždina koji je trenutno u Los Angelesu, točnije u sjevernom Hollywoodu.

Ovo mu je već četvrti put da je “preko bare”, a i ovaj put su ga u Sjedinjene Američke Države odvele glazba i prijatelji.

Naime, Geci je između ostalog u SAD-u kako bi snimio materijal s pjevačicom i prijateljicom Sharlotte Gibson, koja je pjevala na albumu varaždinskog benda Voodoo Lizards 2009. godine.

Podsjetimo, dečki iz Lizardsa svojedobno su izazvali pravu glazbenu senzaciju na domaćoj sceni kada su se za njihovu glazbu zainteresirali glasoviti američki producenti Jeff Bova i Jimmy Rip, poznati po suradnji s Mickom Jaggerom. I iako ta glazbena priča nije završila kako su dečki iz benda i domaća javnost priželjkivali, kako je kasnije napisao poznati rock-kritičar Ante Perković, u međuvremenu se zagubila najvažnija informacija - a to je da su Voodoo Lizards bili jako dobar bend.

Danas se priča s Lizardsima čini daleko Juri Geciju koji ipak iz tog doba nosi poznanstva poput ovog s Sharlotte Gibson, američkom pjevačicom, koja je snimala i surađivala umjetnicama poput Whitney Houston, Celine Dion i Mariah Carey.

Osim što radi na materijalu s Sharlotte, Geci u SAD-u trenutno radi na promociji Festivala letećih gitara koji je prošle godine prvi put održan u Varaždinu i koji je okupio respektabilna svjetska gitaristička imena.

Geci nam je otkrio kako L.A. nije glamurozan kako možda mnogi zamišljaju. 

- Mnogi žive dobro, al i dobar dio životari. Ima puno beskućnika i bijede, ali i puno bogatstva. Srednji sloj šljaka od jutra do mraka - kaže Geci te otkriva da se čovjek i u Los Angelesu može snaći s manje novaca.

- Imaš svakakve popuste svugdje. Neke stvari su otprilike kao kod nas u dućanima, sve ovisi kamo ideš i što želiš. U kafićima je skupo. Cijene su kao u Beču da bude neki ekvivalent. Treba šljakati, jer nisu svi rock’n’roll zvijezde i glumci, a 95 posto ljudi je normalan radni narod - rekao nam je Geci koji se posebno želi zahvaliti dobrim prijateljima Heidi i Joži i Sharlotte što su ga primili u svoje domove.

Jura Geci je, osim što je zaljubljenik u glazbu, i veliki gurman i strastveni kuhar. Svoje prijatelje u SAD-u zato svako malo razveseli delicijama poput kotlovine, gulaša ili domaće tjestenine, u koje obavezno stavlja i domaći ljuti umak Jucifer...

Cijeli članak, Jurine dojmove iz Los Angelesa te mišljenje o varaždinskoj rock sceni pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti