Varaždinac Ivan Bengeri putuje svijetom, a o avanturama pokrenuo i blog Foto: Privatni album

Varaždinac Ivan Bengeri putuje svijetom, a o avanturama pokrenuo i blog

| 10.7.2017. u 14:24h | Objavljeno u Društvo

Varaždinac Ivan Bengeri u nedavnom nam je razgovoru ispričao o svoja tri mjeseca provedena u Brazilu, ali i o svojoj Facebook stranici i blogu “Idemo putovati, piti i jesti” koja trenutno ima 74.000 fanova, dok blog tjedno broji po 100.000 posjeta.

Sve je počelo na Špancirfestu 2014. godine kada je Ivan preko couchsurfinga ugostio Paula iz Brazila. Paulo je bio oduševljen Špancirfestom što je rezultiralo njegovim ponovnim posjetom na par dana. Nakon toga, Paulo je Ivana pozvao u Brazil, te se prilika ukazala prošle godine u ožujku kada je Paulo bio na godišnjem odmoru.

- Ne znam portugalski i uopće nisam planirao ići u Brazil u to doba godine, no pružila se prilika. Prvo je bilo planirano šest tjedana, no onda sam shvatio koliko je Brazil veliki pa sam put produžio za još šest tjedana, tako da sam tamo bio cijeli ožujak, travanj i svibanj - rekao je Ivan.

Paulo je iz Belo Horizonta te je početna točka njihovih putovanja bio upravo glavni grad savezne države Minas Geraisa. Zajedno su putovali prvih pet tjedana koliko je Paulo bio na godišnjem odmoru. Nakon toga, Ivan je putovao sam, a vikendima mu se znao pridružiti i Paulo. U ta tri mjeseca Ivan je, između ostalog, posjetio slapove Foz de Iguacu na rijeci Iguacu, grad Blumenau u kojem uglavnom žive potomci doseljenika iz Njemačke, a poznat je po pivi, Oktoberfestu i festivalu pive, zatim najveći otok u Brazilu Florianopolis, saveznu državu Bahiu u kojem je posjetio glavni grad Salvador, plaže i turistička mjesta poput Itacare i otok Morro de Sao Paulo, ali i nezaobilazni Sao Paulo i Rio de Janeiro.

Više o avanturama mladog Varaždinca pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

rio1 1