Uz druženje i radionicu HNS-ovke ukazale na položaj žena na selu Foto: HNS

Uz druženje i radionicu HNS-ovke ukazale na položaj žena na selu

V.M./Varaždinske vijesti | 18.10.2016. u 14:58h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Povodom Međunarodnog dana seoske žene u društvenom domu u Apatiji Interesni odbor žena HNS-a Podružnice Ludbreg organizirao je druženje i radionicu kojom se željelo ukazati na važnost žena sa sela.

Radionicu je vodila predsjednica Interesnog odbora žena HNS-a Ludbreg Snježana Hranić, a cilj je bio, kako su naglasile organizatorice, istaknuti da seoske žene od davnina nose financijsku samostalnost i stabilnost te daju velik doprinos društvu.

Okupile su se žene svih genreacija, bake, majke, unuke, koje su u ugodnoj atmosferi izrađivale ogrlice od tkanine. Bila je to radionica recikliranja, izrade ogrlice od majica koje je donirala Podružnica HNS-a Ludbreg.

Ugodno, suradničko ozračje svojim su dolaskom upotpunili i izrazili podršku radu Interesnom odboru žena Krunoslav Kosir, predsjednik HNS-a Podružnice Ludbreg i saborska zastupnica Božica Makar.

- Veseli spoznaja da su žene zainteresirane za ovakve susrete te su izrazile želju da se ponovno druženje organizira u skoro vrijeme – istaknule su organizatorice iz Interesnog odbora žena HNS-a Podružnice Ludbreg.

međunrodni_dan_seoske_žene_HNS__2.jpg

međunrodni_dan_seoske_žene_HNS__3.jpg