Uskoro 1. festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije u Trakošćanu

Varaždinske vijesti | 11.3.2019. u 08:25h | Objavljeno u Društvo

Povodom Svjetskog dana voda, u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin 23. ožujka u Trakošćanu organizira 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom "TRAKOŠĆAN 2019".

U suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja za goste i brojne posjetitelje iz Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Međimurske i Varaždinske županije Udruga Drava priprema cjelodnevni program koji počinje u 9 sati okupljanjem, pićem dobrodošlice, okrepom i prigodnim programom.

Nakon programa slijedi zajedničko vježbanje, formiranje grupa nordijskih hodača i hodača koji po osobnom izboru odabiru jednu od četiri ponuđene rute. Dvije rute idu oko Trakošćanskog jezera: jedan ili dva kruga, ovisno o fizičkoj spremnosti hodača. Treća ruta je za hodače manjih kondicijskih sposobnosti oko 2.5 km, a kreće uz jezero i vraća se kroz park šumu. Za šetače, roditelje s djecom, osobe s posebnim potrebama osmišljena je četvrta ruta prihvatljiva za gotovo svakog posjetitelja.

Na svim rutama organizator osigurava vodiča i medicinsku pratnju, no ipak svaki posjetitelj preuzima odgovornost za osobnu sigurnost. U pratnji vodiča hodači završavaju rute kod ulaza u dvorac. Sudionici koji su prethodno kupili ulaznicu idu u razgledavanje dvorca uz audio vođenje, a ostali mogu uživati u drugim sadržajima iz okruženja (druženje uz glazbu po izboru DJ-a, šetnje i slično).

- Naši gosti i posjetitelji koji žele mogu prilikom dolaska i prijave kupiti ulaznice za razgled dvorca uz popust za 50 posto redovne cijene što iznosi 20 kuna. Po završetku hodanja, šetnje, razgledavanja u 13:30 do 14:30 organizator priprema ručak s dva menija za osobe koje su do 18. ožujka izvršile prijavu i uplatu kotizacije u iznosu od 25 kuna. Nakon ručka gosti i posjetitelji mogu uživati u glazbeno-zabavnom programu našeg popularnog pjevača Nenada Kumrića Charlieja. U 16 sati uz prigodne zahvale zatvaramo službeni dio 1. Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske Županije, a prisutne pozivamo da produže svoj boravak u biseru Hrvatskog zagorja i uživanje u njegovim sadržajima - ističu organizatori.

Napominju da je Udruga Drava kao organizator osigurala besplatni prijevoz autobusom koji iz Varaždina kreće u 8 sati te mole zainteresirane da se za prijevoz i ručak obrate na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na tel. 091-523-6684, osoba za kontakt: Katica Kalajdžija.