Umjetnici svome gradu: Humanitarno gostovanje umjetnika za pomoć malenome Karlu Foto: Gradska tržnica Varaždin

Umjetnici svome gradu: Humanitarno gostovanje umjetnika za pomoć malenome Karlu

Varaždinske vijesti | 6.10.2020. u 13:48h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Gradske tržnice i Zaklade solidarnosti grada Varaždina, na varaždinskoj će se tržnici u subotu, 10. listopada održati manifestacija "Umjetnici svome gradu" na kojoj će gostovati varaždinski slikari i kipari okupljeni u humanitarnoj misiji – prikupljanju donacija za pomoć malenome Karlu.

Branko Bobić, Darwin Butković, Nedjeljko Krčar, Dražen Pavlović, Živko Toplak, Robert Garafolić, Ivan Mladenović, Jasmina Jakopanec, Silvija Benković, Rajko Novosel i Mladen Rajn donirali su u tu svrhu po jedno svoje djelo, a ona će sva biti ponuđena na prodaju u subotu, 10. listopada od 8.00 sati na varaždinskoj tržnici. Tom će prilikom pojedini umjetnici predstaviti svoj širi opus, a neki će i slikati uživo ili prirediti vlastiti performans. Događaj će voditi Krunoslav Čolo.

Gradska tržnica sudjeluje pokrivanjem troškova umjetnicima, a Zaklada solidarnosti grada Varaždina prikupljat će uplate za kupljene slike, te će ih nakon završene humanitarne akcije proslijediti roditeljima bolesnog djeteta.

Organizatori događaja pozivaju sve zainteresirane da dođu u subotu do 10 sati na tržnicu i kupe donirane slike ili skulpture varaždinskih umjetnika jer sav prihod od prodaje namijenjen je za pokrivanje troškova liječenja malenog Karla.

- Maleni Karlo Keretić je beba stara svega nekoliko mjeseci kojemu je nakon poroda utvrđeno teško oštećenje mozga zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće. Karlo se već liječi u bolnici Acibadem u Istambulu, a zahvaljujući još ranije pokrenutoj inicijativi "Kad se male ruke slože", te uplatama mnogobrojnih građana iz cijele zemlje, prikupljeno je već oko 60.000 eura. No kako su troškovi liječenja kao i boravka roditelja u Turskoj izuzetno visoki, svaka pomoć i dalje je više nego dobrodošla - poručuju iz Gradske tržnice.

plac_likovna_kolonija_16032019_05_photocopyright_by_GODAR.jpg

plac_likovna_kolonija_16032019_07_photocopyright_by_GODAR.jpg

plac_likovna_kolonija_16032019_11_photocopyright_by_GODAR.jpg

plac_likovna_kolonija_16032019_13_photocopyright_by_GODAR.jpg