Umirovljenicima za Dan grada koncert Kvarteta Gubec i tamburaškog orkestra CTK Foto: Grad Varaždin

Umirovljenicima za Dan grada koncert Kvarteta Gubec i tamburaškog orkestra CTK

Varaždinske vijesti | 28.11.2019. u 11:19h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je, uz predsjednika Udruge umirovljenika grada Varaždina Viktora Mrzlečkog, predsjednicu Centra tradicijske kulture Petru Golubar i umjetničkog voditelja tamburaškog ansambla i voditelja tamburaškog orkestra Centra tradicijske kulture Tibora Büna, najavio koncert za umirovljenike, koji Grad Varaždin povodom obilježavanja Dana grada Varaždina poklanja varaždinskim umirovljenicima.

Koncert Kvarteta Gubec i tamburaškog orkestra Centra tradicijske kulture održat će se u ponedjeljak 2. prosinca s početkom u 19 sati u Sportskoj dvorani Graberje, a repertoar će obuhvatiti kajkavske pjesme, zabavne domaće i strane evergreene.

Gradonačelnik je pozvao sve umirovljenike da dođu i uživaju u koncertu povodom Dana grada.

- Ovaj koncert po prvi puta organiziramo za naše umirovljenike. Organizator je Centar tradicijske kulture koji je ove godine osvojio sve najvažnije nagrade u Hrvatskoj stoga će umirovljenici moći vidjeti jedan vrhunski orkestar i plesače. Uvjeren sam da će to za njih biti prava glazbena poslastica, a i prilika za druženje, odmak od svakodnevice, da mogu uživati u koncertu koji je za njih besplatan. Pokušat ćemo organizirati i prijevoz za sve umirovljenike koji dolaze iz prigradskih naselja. Udruga umirovljenika obavijestila je sve svoje članove, a umirovljenici na koncert mogu povesti i članove svoje obitelji – rekao je Čehok i naglasio kako se nada da će ovo postati tradicija i da će se svake godine u sklopu Dana grada Varaždina organizirati jedan ovakav koncert.

koncert_umirovljenici_1.jpg