Udruga Zora proglašena najboljom organizacijom volontiranja Međimurske županije u 2017.

VV | 31.12.2017. u 16:38h | Objavljeno u Društvo

Međimurska županija je prošlog tjedna podijelila nagrade najboljim volonterima i organizatorima volontiranja Međimurja, kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na volonterske aktivnosti.

U kategoriji najbolje volonterske organizacije Međimurja za ovu godinu priznanje je osvojila Udruga Zora. Nagradu je župan Matija Posavec u ime Međimurske županije uručio predsjednici Zore Teni Kovač.

- Nagrada nam je uistinu priznanje lokalne zajednice za dugi niz godina sustavnog rada s volonterima, ali i osposobljavanja ostalih organizacija o menadžmentu volontera. Hvala svim volonterima koji su svoje vrijeme i trud ugradili u aktivnosti udruge Zora kojima stvaramo pozitivne promjene u našoj lokalnoj zajednici - poručuju iz Udruge.

Samo u ovoj godini do početka prosinca u udruzi Zora je volontiralo čak 115 volontera koji su ostvarili ukupno 1451 volonterskih sati. Udruga u 2018. godini obilježava 15 godina aktivnog rada, pa je ova nagrada odličan uvod u samo slavlje.

Udruga Zora je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva predana promociji ljudskih prava, jednakih mogućnosti za sve, razvoju zajednice te poboljšanju položaja socijalno isključenih skupina. Udruga potiče pozitivne društvene promjene koje su sustavne i dugotrajne, a upravo su volonteri oni koji pomažu da se to nastavi.

Nagrade su podijeljene u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu uz već tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom Sajam dobrote.

Označeno u